Grčka aviokompanija otkazala sve letove ka Hrvatskoj

Slaba potražnja učinila svoje

  • 2
avion, let

Foto: Pixabay

Grčka kompanija Ejdžijan erlajns (Aegean Airlines), član Star alijanse (Alliance) otkazala je sve letove planirane ove godine za Hrvatsku zbog slabe potražnje, prenosi SeeBiz.

Grčka aviokompanija je ranije najavila letove iz Atine od septembra prema tri hrvatske vazdušne luke, Dubrovnik, Split i Zagreb.

Ejdžijan erlajns je pre izbijanja pandemije planirao letove ka Hrvatskoj, ali je njihov početak bio odložen za septembar, a sada su svi letovi prema Hrvatskoj otkazani za ovu godinu.

Linije prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku trebalo je da saobraćaju sa manjim brojem letova sedmično u odnosu na prošlu letnju sezonu, ali zbog slabe potražnje kompanija je u potpunosti otkazala letove na linijama ka Hrvatskoj i ne namerava da ih pokrene ove godine, javio je Croatian Aviation.

Time su vazdušne luke u Splitu i Zagrebu ostale bez direktne veze s glavnim gradom Grčke.

Croatia Airlines saobraća na liniji Zagreb - Atina sa zaustavljanjem u Dubrovniku, pa let između dva glavna grada nije direktan.

Letove na linija Zagreb - Atina (preko Dubrovnika) Croatia Airlinesa nastavlja tri puta nedeljno svakog utorka, četvrtka i nedelje avionima tipa DashQ400, kapaciteta 76 putnika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    5. avgust 2020 | 16:55

    Otkazani su i letovi za Beograd, i to u septembru, nazalost ! I nazalost sto i to ne objavite, tudje-sladje

  • Bobi

    6. avgust 2020 | 07:13

    Grčka izludela, prolupala "braća"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA