U Nemačkoj će građani morati da prijavljuju putovanje u rizične regione

I obavezno da se testiraju pri povratku

  • 2
Berlin, grad, Nemačka

Foto: Pixabay

U Nemačkoj je od subote na snazi obaveza putnika, koji se vraćaju iz takozvanih rizičnih regiona, u koje spadaju i sve zemlje Zapadnog Balkana, da se testiraju na korona virusa, a sada je iznet i zahtev da prijave putovanje pre puta.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ginter Krings zahteva da svi koji žele da putuju u rizične regione putovanje prijave pre polaska.

- Ko želi da putuje u rizični region trebalo bi to da prijavi, pre polaska, nadležnoj zdravstvenoj službi, kako bi posle moglo lakše da se proveri da li je obavio obavezno testiranje po povratku u Nemačku i da li se, ako postoji potreba, pridržava mere karantina - rekao je Krings listu "Rajniše Post".

Pre toga Krings je čak tražio i zabranu putovanja u korona rizične regione.

- Pravo na putovanje ne može biti iznad prava miliona Nemaca - poručuje i Volfgang Štajger iz vladajuće CDU.

Iz Socijaldemokratske partije Nemačke (SDP) smatraju da testovi za povratnike iz rizičnih regiona ne treba da budu besplatni.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    10. avgust 2020 | 13:17

    Ja necu u Docland volim Srbiju i moj Srem

  • plavi safir

    10. avgust 2020 | 11:56

    Svako ko sleti u Nemačku iz rizičnih područja biće obavezno testiran o trošku države. Za putni saobraćaj postoje isto punktovi gde će se testirati. Što se tiče prijave, to još nisam čula ali firme uglavnom traže da se unapred popuni formular za sve koji idu u rizične zemlje. To je potrebno što zbog provere da li ste se testirali što zbog organizacije posla, jer pozitivni moraju u karantin a i ovako ne sme se na posao dok ne stigne rezultat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA