• 23

Ešerihija koli u moru u Hrvatskoj: Upozorenje za turiste da ne idu na ove plaže

Pametnije je ne ulaziti u vodu

  • 23
more, bakterija, ispitivanje kvaliteta vode

Foto: Shutterstock

Dubrovačko-neretvanska županija saopštila je danas da se nečistoća mora s jedne plaže  u Korčuli proširila i na gradsku plažu Banje pa se na obe plaže do daljeg ne preporučuje kupanje.

Kako podseća Hina, juče je utvrđeno da je more na plaži Hotela Park u Korčuli zagađeno fekalijama, odnosno bakterijom ešerihija koli.

Loš kvalitet mora na plaži Hotela Park u Korčuli utvrđen je još u šestom ciklusu ispitivanja 28. jula, kada je more ocenjeno kao zadovoljavajuće.

U skladu sa Uredbom o kvalitetu mora za kupanje uzorkovanje mora ponavljaće se do prestanka zagađenja, a o tome su obaveštene Inspekcija zaštite životne sredine i ostale nadležne inspekcije.

Bakterijom ešerihija koli zagađeno je u četvrtak i more na plaži u dubrovačkoj Uvali Sumartin, što je nakon dojave građana potvrdilo ispitivanje županijskoga Zavoda za javno zdravlje, pa se i na toj plaži do daljeg ne preporučuje kupanje.

Video: Otkrivamo da li su nemački turisti pohrlili u Hrvatsku?

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Net

    Hrvatska u utrci za najbolju destinaciju na svijetu, nominirali nas Britanci.

  • Banja

    Plaže gde se kupaju ljuidi, ispituju se svaki dan i ako su bakterije malo povećane, odmah se upozoravaju kupači i to je pohvalno a ne da se kritikuje i zatvorena je samo ta plaža a ne Korčula. To je razlog, zašto se i zna da je hrvatsko more najčistije na Mediteranu.

  • Sandokan

    Nikad nismo ni isli tamo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima