≫ 

Ešerihija koli u moru u Hrvatskoj: Upozorenje za turiste da ne idu na ove plaže

Pametnije je ne ulaziti u vodu

  • 23
more, bakterija, ispitivanje kvaliteta vode Foto: Shutterstock

Dubrovačko-neretvanska županija saopštila je danas da se nečistoća mora s jedne plaže  u Korčuli proširila i na gradsku plažu Banje pa se na obe plaže do daljeg ne preporučuje kupanje.

Kako podseća Hina, juče je utvrđeno da je more na plaži Hotela Park u Korčuli zagađeno fekalijama, odnosno bakterijom ešerihija koli.

Loš kvalitet mora na plaži Hotela Park u Korčuli utvrđen je još u šestom ciklusu ispitivanja 28. jula, kada je more ocenjeno kao zadovoljavajuće.

U skladu sa Uredbom o kvalitetu mora za kupanje uzorkovanje mora ponavljaće se do prestanka zagađenja, a o tome su obaveštene Inspekcija zaštite životne sredine i ostale nadležne inspekcije.

Bakterijom ešerihija koli zagađeno je u četvrtak i more na plaži u dubrovačkoj Uvali Sumartin, što je nakon dojave građana potvrdilo ispitivanje županijskoga Zavoda za javno zdravlje, pa se i na toj plaži do daljeg ne preporučuje kupanje.

Video: Otkrivamo da li su nemački turisti pohrlili u Hrvatsku?

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sova

    15. avgust 2020 | 17:43

    Svi će mo mi u naše lepe banje, planine, jezera, bazene, Adu, Lido, Štand...... Skadarliju, splavovi... Na domaćem terenu, klopa odlična, niko te ne šikanira, a svuda kanalizacija i uredni ljudi.Kajmak, sir, šunka, domaće kobaje, rakija, vino,pivo, vruć lebac.... svuda idi ali kući dođi.

  • Сербишен роулс

    15. avgust 2020 | 17:35

    Шта бре да не идемо на њихове плаже?!?!Па нико не треба тамо да уђе,у ту рђу од назови државе,једино ако је у пролазу па мора ...

  • Εξοκουστοντήγαν

    15. avgust 2020 | 17:04

    Па ово је исто као у МонтеНиггерији. Само што је тамо мноооого већи проценат заражених плажа, а и купача и купачица.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA