≫ 

Evo kako izgleda turizam u jednom od najčuvenijih italijanskih gradova koji uspešno odoleva koroni

Pooštrena kovid pravila u Gradu cveća

  • 0
Sanremo foto: Tanjug/Tijana Radojković

U Sanremu, poznatom po festivalu italijanskih kancona, pooštrena su antikovid pravila, kao i kontrole na ulicama zbog sezone godišnjih odmora, prenosi Tanjug.

Ulice i plaže mediteranskog grada vrve od gužve i saobraćaja, turisti su većinom lokalni, ali i iz Francuske, a policajci i volonteri opominju ljude u centru grada da nose zaštitne maske i na otvorenom prostoru, javlja dopisnica Tanjuga iz Italije.

U periodu koji je poznat kao "feragosto", kada Italijani odlaze na godišnji odmor, 54 odsto stanovnika Italije provešće vikend u priobalnim, planinskim ili seoskim mestima, 20 odsto će raditi, a 26 odsto ostati kod kuće.

Sanremo je jedan od mnogih gradova na severu Italije koji su identifikovali pozitivne slučajeve na kovid-19 po povratku maturanata iz Hrvatske, a pre nekoliko dana Italija je dodala Hrvatsku na listu zemalja za obavezno testiranje svih putnika.

Poznat po prestižnim muzičkim festivalima, Sanremo svake godine okupi veliki broj turista, a početkom februara u tom mediteranskom gradu na zapadu Italije na bini festivala srpski teniser Novak Đoković zapevao je pesmu "Terra promesa" italijanskog pevača Erosa Ramacotija.

Sanremo Sanremo / pixabay.com

Među najvećim hitovima festivala u Sanremu, zvaničnog naziva "Festival italijanske kancone", jesu "Volare" Domenika Modunja, "Quando Quando Quando" Tonija Renisa, "L''Italiano" Tota Kotunja, "Adešo tu" Erosa Ramacotija i "Donna con te" Ane Okse.

Okolina Sanrema poznata je i po uzgajanju i izložbama cveća.

Sanremo foto: Tanjug/Tijana Radojković

Nadomak glavne promenade nalazi se ruska pravoslavna crkva, gde je 1921. privremeno sahranjen crnogorski kralj Nikola Petrović Njegoš, na čiju se ponovnu sahranu i povratak njegovih posmrtnih ostataka na Cetinje čekalo 68 godina.

Sanremo je smešten u zapadnom području Đenovskog zaliva, koji zovu i Rivijera cveća, a francuska granica se nalazi blizu grada, na svega petnaestak kilometara zapadno, stoga ne čudi što je većina stranih turista u tom delu Italije upravo iz Francuske.

Video: Korona virus ih je praktično osakatio, a sada nude besplatan smeštaj za turiste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA