Kada testovi neće biti isključivi uslov za ulazak Srba u Crnu Goru?

Crnogorski epidemiolog otkriva kada će Srbi moći u Crnu Goru bez testova

  • 0
Kotor Kotor, Crna Gora / Foto: Pixabay / Kotor

Crnogorski epidemiolog Senad Begić, pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore, govorio je o aktuelnoj situaciji sa korona virusom u zemlji, ocenjujući je "stabilnom", ali i "ekstremno pretećom" jer su se građani opustili.

Begić je takođe kazao da očekuje da će se uskoro steći uslovi kada će državljani Srbije moći da uđu u Crnu Goru bez PCR testa,  ali nije mogao da precizira kada bi to moglo da se dogodi.

- Očekujem da eventualno uz popuštanje nekih mera PCR ne bude isključivi uslov za ulazak u Crnu Goru - kazao je epidemiolog za "TV Vijesti".

Begić je takođe dodao da je u Srbiji je juče zabeležen dupli broj novobolelih u odnosu na prethodni dan, što pripisuje efektu vikenda.

- Tu postoje i druge epidemiološke stavke - turistička sezona je pri kraju  očekujemo da ne dolaze turisti, već porodični ljudi, što znači da oni neće biti smešteni u hotelima i privatnim smeštajima, već kod porodica što opet znači da će epidemiološki rizik biti veći i moramo voditi računa o tome - napomenuo je on.

Epidemolog je upozorio da zbog opuštanja i nepoštovanja mera u Crnoj Gori se za 10-14 dana može očekivati da broj obolelih bude znatno veći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA