Mladić iz Bosne pokušao da uđe u Hrvatsku sa lažnim testom na kovid: Evo kako je prošao

Policija je odmah posumnjala da se radi o falsifikatu

  • 0
Granični prelaz Batrovci - Bajakovo, granica, Srbija i Hrvatska Foto: Tanjug/Tanja Valič

Mladić iz Bosne i Hercegovine je pri prelazu granice sa Hrvatskom dao na uvid graničnoj policiji svoj test na Covid-19.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska saopštila je da je u utorak 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine policijskim službenicima na uvid dao test na COVID-19.

Policija je odmah posumnjala da se radi o falsifikatu, a 24-godišnjak je odveden na ispitivanje, prenosi portal Radio Sarajevo.

- Juče oko 14:20 sati na međunarodnom graničnom prelazu Kamensko, prilikom obavljanja granične kontrole, 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je policijskim službenicima na uvid dao test na ovid-19. Zbog sumnje da se radi o falsifikovanom medicinskom nalazu, 24-godišnjak je doveden u službene prostorije radi provođenje istraživanja -  saopšteno je iz PU Splitsko-dalmatinske.

Protiv mladića će biti podnesena krivična prijava.

- Utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je ostvario oznake kaznenog dela Falsifikovanje isprave radi čega će protiv njega biti podnesena krivična prijava nadležnom državnom organu. Njemu je odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku - piše u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA