≫ 

Banja Vrućica u Republici Srpskoj nastavlja da oduševljava posetioce zbog spoja zdravlja i uživanja

  • 7

U zdravstveno-turističkom kompleksu Banja Vrućica u Republici Srpskoj prošle godine zdravstvene, ali i rekreativne i velnes usluge, potražilo je između 8.000 i 10.000 građana iz Srbije, a kako je centar poznat po širokom sprektru usluga, to je prilika da se, ukoliko se neko dvoumi gde provesti odmor, odluči baš za ovo mesto, kažu predstavnici tog zdravstvenog kompleksa, prenosi "Tanjug".

Generalni direktor centra Banja Vrućica Dragan Bogdanić, rekao je za Tanjug nakon predstavljanja ponude te banje u Beogradu ove nedelje, da bi, budući da je sada putovanje nešto komplikovanije usled situacije sa pandemijom virusa korona, Banja Vrućica mogla da bude dobar izbor jer, osim ličnih dokumenata, nisu potrebni zdravstveni testovi, a do samog mesta iz Beograda je potrebno svega oko tri sata vožnje.

- Svi koji se opredele da odmor provedu kod nas dobiće kvalitetnu i prihvatljivu ponudu i uslugu - kaže Bogdanić i dodaje da je banja najpoznatija po rehabilitaciji srčanih bolesnika, fizijatrijsko- reumatološkim terapijama, lečenju gojaznosti, a takođe pored zdravstvenih u ponudi ima i velnes, rekreativni program, kao i mogućnost kongresnog turizma.

Prošle godine u tom kompleksu ostvareno je 240.000 noćenja, što čini 25 odsto svih noćenja u Republici Srpskoj u protekloj godini.

Banja Vrućica nalazi se nedaleko od grada Teslića i od Beograda je udaljena 274 kilometara.

U okviru kompleksa postoji četiri hotela sa skoro 1.000 kreveta.

BANJA VRUCICA ODMOR GOSTI Dragan Bogdanić / Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Bogdanić ističe da je prošle godine, oko 90.000 gostiju bilo iz Hrvatske, više od 10.000 poseta odnosno noćenja bilo je iz Slovenije, približno toliko iz Srbije, a ostalo čine posete iz RS i Federacije BIH .

Bogdanić kaže da se najveći broj, tačnije 60 odsto turista, za boravak u Banji Vrućici opredeljuje zbog zdravstvenih usluga, odnosno lečenja, a 40 odsto dođe zbog ostalih, pretežno velnes usluga.

Prošle godine zabeležena je rekordna posećenost, a mesto je moguće rezervisati 10 do 15 dana ranije.

Ističe da su u Banji Vrućici preduzete sve preventivne mere u cilju zaštite od virusa Covid 19 i da trenutno popunjenost iznosi oko 70 odsto, odnosno imaju 600 gostiju, pretežno domaćih.

Svake godine beleže raste od 10 odsto broja gostiju u odnosu na prethodnu.

Najčešće zbog zdravstvenih usluga gosti borave 10 do 15 dana, oni koji dođu na odmor i radi relaksacije ostanu oko pet dana, a gosti koji dolaze na seminare i slične programe zadrže se oko četiri dana, dodaje Bogdanić.

Video: Kađenica podno Ovčara čuva veliku tajnu Drugog srpskog ustanka: Ovde je ugušeno 300 Srba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slask

    30. avgust 2020 | 14:51

    Prelep kraj, zaista je uzivanje.

  • bane

    30. avgust 2020 | 14:52

    Mogu samo da preporučum, infrastruktura na daleko većem nivou nego u Srbiji i za razliku od Srbije sve je čisto i održavano.

  • slobodan

    30. avgust 2020 | 14:44

    Nikad više, u limunda stavljaju korištene slamćice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA