≫ 

Francuska turistkinja snimila golišavi video na svetom mostu u Indiji: Preti joj 3 godine zatvora

Rišikeš je sveto mesto, a u okolini mosta Lakšman Džula se nalazi mnogo hodočasničkih mesta i hramova

  • 1
Rišikeš Foto: Pixabay

Francuskinja Mari-Helen (27) uhapšena je u Indiji nakon što se snimala obnažena na svetom mostu u Rišikešu, gradu na severu Indije..

Turistkinja iz Francuske se zajedno sa još jednom ženom "polugola" snimala na svetom mostu u Indiji, visećem mostu Lakšman Džula. Njoj se ušlo u trag nakon što su se pre nekoliko dana pojavili video snimci na kojima se može videti kako poziraju ona i još jedna, takođe delimično obnažena, žena na svetom mestu.

Lokalna policija kaže da je prekršaj bio deo promotivnog fotografisanja jedne kompanije koja se bavi prodajom dragog kamenja. Međutim, žena, koju je AFP identifikovao kao Mari-Helen, prvo se izvinila zbog svog ponašanja, a zatim je porekla da je bila potpuno gola.

Ona je takođe tvrdila da njen cilj snimanje nije bila promocija nakita, već protest protiv seksualnog uznemiravanja. Mari-Helen se takođe izvinila rekavši da joj „nedostaje svest o kulturnim razlikama.“.

Druga žena još uvek nije identifikovana, a država još uvek traži lokalne fotografe koji su učestvovali u snimanju.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Doon Bikes Rental (@doonbikes) on

Novinska agencija AFP kaže da ženi preti kazna do tri godine zatvora, ako bude proglašena krivom.

U okolini mosta Lakšman se nalazi mnogo hodočasničkih mesta i hramova. Sadašnji gvozdeni most preko Ganga izgrađen je dvadesetih godina prošlog veka, ali prema legendi, prvi viseći most napravljen od užadi izgrađen je upravo na ovom mestu jer su hinduistički bogovi u tom trenutku prešli reku.

- Možda se u Francuskoj ove stvari ne smatraju prekšajem. Ali Rišikeš je sveto mesto, a Lašam je mesto gde su (hinduistički bogovi) Rama, njegov brat Lakšmana i njegova supruga Sita prešli Gang-  izjavio je šef policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA