≫ 

Nemačka proglasila crvenom zonom tri županije u Hrvatskoj: To znači obavezan test i samoizolacija

Upozorenje ne predstavlja i zabranu putovanja na ta područja

  • 0
Rovinj, Zadar, Hvar Foto: Pixabay.com

Nemačka vlada je novom popisu epidemiološki rizičnih područja dodala i Zadarsku županiju i upozorila svoje građane da zbog povećanja broja slučajeva kovida-19 ne putuju na to područje.

Nemački institut Robert Koch je popisu rizičnih područja, uz popularna turistička odredišta Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju, dodao i Zadarsku županiju, izvestila je agencija dpa, navodi Indeks.

Upozorenje ne predstavlja i zabranu putovanja na ta područja, ali sugeriše putnicima da preispitaju svoje planove. Uz to omogućuje putnicima da otkažu putovanja bez dodatnih troškova.

Nemačka za područja visokog rizika smatra zemlje ili regije gde je u sedam dana zabeleženo 50 ili više slučajeva zaraze novim korona virusom na 100.000 stanovnika.

Proglašenje nekog područja rizičnim znači da oni koji se od tamo vraćaju s odmora moraju testirati na korona virus i ostati u samoizolaciji dok ne dobiju rezultat testiranja.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova je 20. kolovoza izdalo upozorenje za putovanja u Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju zbog povećanog broja novozaraženih korona virusom.

Hrvatsku su dosad na crvenu listu stavile Austrija, Velika Britanija, Slovenija i Kipar.

Nemačka je za razliku od tih zemalja koje su celu Hrvatsku proglasile crvenom zonom u crveno stavila samo dve dalmatinske županije, što su danas proširili i na treću - Zadarsku.

Video: Kolona od nekoliko kilometara na hrvatskoj granici: Turisti naglo prekidaju odmor i beže

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA