≫ 

Mnogi smatraju "neodgovornim" letovanje u ovim zemljama, ali činjenica je da su one najbezbednije

Jedina prepreka je ona sa psihološkog aspekta što se nalazite daleko od kuće

  • 5
egipat more hurgada foto: pixabay.com

Čim je Crna Gora otvorila granice mnogi su odmah pojurili da zakažu PCR test i odu na letovanje, a najnoviji podaci svedoče da postoji i veliko interesovanje za letovanje u ovoj zemlji i u septembru.

Slično je i kada je Hrvatska u pitanju, pa uprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji u obe zemlje, tamo trenutno letuje nekoliko hiljada naših ljudi.

S druge strane, preko 20 hiljada srpskih turista trenutno se nalazi u Egiptu i Turskoj, što su mnogi okarakterisali kao neodgovorno ponašanje.

Ipak, istina je da ste pod mnogo manjim rizikom od korona virusa ukoliko letujete u hotelu na bazi all inclusive usluge iz kojeg zapravo nećete ni izlaziti previše.

Budva, Školj, Havaji Budva, Crna Gora / Foto: pixabay.com

Dok u Crnoj Gori i Hrvatskoj trenutno bukti epidemija, turisti koji tamo letuju obično se nalaze u privatnom smeštaju, te se redovno moraju kretati među ljudima. Zapravo, kada bolje razmislimo ista je situacija i u odmaralištima širom Srbije gde je zbog karakteristika destinacije nemoguće imati potpunu fizičku distancu i ne biti u gužvi.

Ali, zbog načina hotelskog smeštaja u Turskoj i u Egiptu koji se uglavnom bazira na all inclusive usluzi, prostranim hotelima i privatnim plažama turisti se ne kreću previše, pa su samim tim i u manjem riziku od korona virusa.

Da li ste vi ove godine išli negde na letovanje?

Video: Albanija se uzda u turiste sa Balkana, jedino im oni mogu spasiti sezonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Turska..

    8. septembar 2020 | 14:16

    I samo Turskaa🙂❤

  • Marijana Bakov

    8. septembar 2020 | 14:52

    Nemam hleba da jedem a ne da letujem

  • plavi safir

    8. septembar 2020 | 20:23

    Ne znam za Egipat ali za Tursku znam da su trenutno najbolji. Izuzetno čisto, svw se dezinfikuje od kofera do ležaljki. Ore će čovek da se zarazi kuci nego tamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA