Rusi su već okupirali turske plaže, ali još jedna nama draga letnja destinacija im otvara vrata

Egipat i Rusija ponovo uspostavljaju avio-saobraćaj

  • 2
Egipat all inclusive more plaža hotel foto: pixabay.com

Egipatski ambasador u Rusiji Ehab Nasr rekao je u sredu da se od sredine meseca konačno obnavlja avio-saobraćaj između Egipta i Rusije sa šest letova nedeljno koje će deliti dve nacionalne avio-kompanije.

Egipatsko Ministarstvo civilnog vazduhoplovstva saopštilo je u subotu da su ruski Aeroflot i egipatski EgyptAir ovlašćeni da ponovo pokrenu letove između Moskve i Kaira sredinom septembra.

Redovni vazdušni saobraćaj između Egipta i Rusije stopiran je u martu 2020. godine zbog pandemije korona virusa.

Nasr je tako izjavio u jutarnjem programu jedne egipatske televizije da se očekuje da će Egipat biti jedna od najtraženijih destinacija u Rusiji kada su septembar i oktobar u pitanju.

Štaviše, Egipat je u poslednjih 20 godina zabeležio značajan porast ruskih turista, posebno u Hurgadi koja je zauzela vodeću poziciju među najtraženijim destinacijama za letovanje u Rusiji.

Prvi let ka Egiptu iz Moskve je već u potpunosti rezervisan, što oslikava potražnju Rusa za novim, povoljnim i zanimljivim destinacijama.

Takođe, i Rusi će morati da imaju negativan PCR test da bi letovali u Egiptu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tajci

    10. septembar 2020 | 19:08

    Dodje mi da otkazem odmor kada cujem da Rusija dolaze... kao da su smislili sa drveta.. Ubedljivo najgori mogući turisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA