Finska ublažava ograničenja za ulazak stranih državljana

Ulazak u Finsku zabranjen je državljanima zemalja u kojima je učestalost zaraze korona virusom iznad 8-10 slučajeva na 100.000 stanovnika

  • 0
finska, helsinki

Foto: Pixabay.com

U nameri da zabeleži veći broj turističkih i poslovnih poseta, Finska će ublažiti veoma stroge kriterijume koji zbog pandemije korona virusa važe za ulazak stranih državljana u tu zemlju.

Prema sadašnjim propisima, ulazak u Finsku zabranjen je državljanima zemalja u kojima je učestalost zaraze korona virusom iznad 8-10 slučajeva na 100.000 stanovnika, čime je pogođen velik broj evropskih zemalja, uključujući i susednu Švedsku.

Međutim, od 19. septembra, taj prag će biti podignut na 25 zaraženih na 100.000 stanovnika, a putnici iz zemalja u kojima je stopa zaraze viša moći će da uđu uz priložen dokaz o negativnom testu na korona virus, ali u tom slučaju važi obaveza samoizolacije u trajanju od dve sedmice ili do prilaganja dokaza o drugom negativnom testu.

Sa 7,8 inficiranih na 100.000 stanovnika, Finska već dve sedmice beleži jednu od najnižih stopa zaraze korona virusom u Evropi, navodi Rojters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA