≫ 

Da li ćete putovati u inostranstvo ako budete morali da radite test po povratku u Srbiju?

Krizni štab bi sutra trebalo da odluči o obaveznoj 10-dnevnoj samoizolaciji ili PCR testu po povratku u zemlju

  • 12
aerodrom beograd putovanja korona virus foto: Tanjug/Zoran Žestić; Pixabay.com

Blagi porast novozaraženih korona virusom je posledica povratka građana sa odmora u Crnoj Gori i Hrvatskoj, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Kako je navedeno, na sednici kriznog štaba, koja je zakazana za sutra, razmatraće se uvođenje 10-dnevne obavezne samoizolacije po povratku naših građana iz tih zemalja.

Ministarstvo je još jednom apelovalo na sve koji se vraćaju u zemlju da budu solidarni i smanje kretanje u prvih sedam dana po povratku, da svedu kontakte na minimum ili da se odmah testiraju.

Međutim, ukoliko se obavezna samoizolacija ili PCR test od sutra uvedu to znači da bi građani koji putuju u Crnu Goru i Hrvatsku morali da rade dva PCR testa - jedan pred polazak, a jedan po polasku.

Istovremeno to znači dodatnih 6.000 dinara na trošak, a oni koji ne budu imali taj novac moraće da budu u desetodnevnoj izolaciji što umnogome otežava godišnji odmor i remeti ostale tokove života.

Učestvujte u našoj anketi i recite nam da li biste otišli na letovanje u slučaju da posle morate u samoizolaciju.

Video: Kisić: Preporuka da deca, po povratku u Srbiju budu 10 dana u kućnoj izolaciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    13. septembar 2020 | 18:30

    A zasto se ne radi test kojinse vrate sa Ade Ciganlije, Beogradskih bazena, nocnih klubova.... Vredjate inteligenciju...zato vam vise niko i ne veruje

  • Bojcica

    13. septembar 2020 | 18:13

    Treba da budemo stalno zaključani. Ne može retroaktivno da se sprovodi. Sto nisu rekli, kada smo pošli na put. Dosta vise igre K.ona i družine. Ukinuti vi te splavove, žurke i događaje, pa onda onda da vidimo turiste.

  • treca smena

    13. septembar 2020 | 21:29

    Zar za CG mora PCR test, moze i Img test da se radi. Potpuna glupost pa splavovi i Ada su gore od svih destinacija. Mi smo trenutno u HN danas na plazi je bilo svega 12 ljudi, na setalistu nigde nikog. U radnjama su ulazi sa maskom kao i u hotel.Terase rade restorani unutra ne. I ako mi neko kaze da moja porodica ugrozova vise od nekih u Bg ja mu dajem sta hoce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA