≫ 

Do ove morske oaze u Turskoj potrebno je 25 sati vožnje, ali vredi izdržati - nećete se pokajati!

Sunce, more i gostoprimljivi domaćini - šta je više potrebno za dobar odmor? Pa, čelični živci da stignete do ove destinacije

  • 3
foto Pixabay foto Pixabay

Kako je Turska silom prilika postala jedna od omiljenih destinacija za mnoge srpske turiste ovog leta, tako su se pojavila i dvoumljenja oko toga da li je bolje izabrati neko od letovališta koja su jeftinija ili se ipak opredeliti za skuplju varijantu.

Jasno je da je pandemija korona virusa u velikoj meri izmenila način putovanja, ali i stavove mnogih po pitanju odmora.

Dugo putovanje kao ekvivalent jeftinog odmora

Ako ste spremni da u autobusu ili u automobilu provedete čak oko 25 sati, onda vam neće predstavljati nikakav problem da letujete u Kušadasiju, koji je jedno od najjeftinijih letovališta u Turskoj.

Da, dobro ste pročitali...putovanje do ovog, oko 1.300 kilometara udaljenog letovališta od Beograda u najboljem mogućem slučaju traje deo dan i celu noć, pa još koji sat pride. Naravno, sve to pod pretpostavkom da nema nikakvih neplaniranih situacija.

Do Kušadasija ne možete stići direktnim letom, najpre zato što grad nema aerodrom.

Mada, čak i ako se odlučite za opciju paket aranžmana sa uključenim avionskim prevozom, računajte na to da će vam biti potrebno nekoliko sati da stignete do ovog letovališta.

Kušadasi foto: privatna arhiva

Najbliži aerodorom se nalazi u gradu Izmiru, koji je od Kušadasija udaljen oko 90 kilometara. Drugi najbliži aerodrom se nalazi na udaljenosti od oko 150 kilometara, u letovalištu Bodrum. Dakle, nakon oko 2 sata leta od Beograda do Izmira, biće vam potrebno još toliko otprilike autobusom da biste stigli do Kušadasija.

Ukoliko odlučite da do ovog letovališta idete u sopstvenom aranžmanu, ne zaboravite da na vreme proverite koja pravila važe kroz teritoriju Severne Makedonije i u Turskoj što se tiče dokumenata za automobil, ali i testiranja. Ne zaboravite da je Zeleni karton obavezan za automobile u Turskoj, mada za sada ne postoji obaveza dostavljanja negativnog PCR testa za putnike, što ne znači da se ta mera neće menjati u budućem periodu. Zato svakako neposredno pre putovanja treba sve informacije proveriti.

Iako su cene u Kušadasiju zaista vrlo povoljne, dugo putovanje do samog letovališta je ono što mnoge odvraća u ovom trenutku.

Video: Bili smo i uverili smo se: Grčko ostrvo na kojem turiste iz Srbije dočekuju kao bogove

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    15. septembar 2020 | 11:25

    25 sati mogu da se vozim negde samo kada budem odlučio da tamo ostanem do kraja života. Kad se vrate odatle posle još 25 sati vožnje treba im odmor od puta bar 5 dana i 3 fizioterapeuta.

  • Che

    15. septembar 2020 | 10:21

    Lep grad, bio sam jednom tamo.

  • Boske

    15. septembar 2020 | 15:35

    Preko koje makedonije,idese preko bugarske I stize se za 20sati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA