≫ 

Grčka granica ostaje zatvorena za srpske turiste do 30. septembra

Ništa od Grčke ove godine

  • 43
Grčka Srbija foto: pixabay.com

Zabrana ulaska za građane Srbije u Grčku ostaje do 30. septembra, navodi se u grčkom Službenom glasniku.

Ta zemlja je produžila prethodnu odluku o zabrani ulaska na teritoriju te zemlje državljanima Srbije, kao i građanima trećih zemalja izvan Evropske unije, navodi se u zajedničkoj ministarskoj odluci objavljenoj u Službenom listu te zemlje, prenosi "Tanjug".

Kako se navodi, odluka je zasnovana na tački D1a/G.P. oik 52835 iz 28. avgusta ove godine.

Reč je o zajedničkoj odluci grčkih ministara finansija, razvoja i investicije, zaštite građana, rada i socijalna pitanja, zdravlja, unutrašnjih poslova, infratrukture i transporta, špedicije i ostvrske politike.

Podsetimo, ministar turizma Grčke Haris Teoharis je nedavno izjavio da su Grci 15. juna popustili i "pali" na "lepe oči" Srbije da se otvori granica. Ipak, to je trajalo nepunih mesec dana, tačnije do 6. jula otkako je grčka granica zatvorena za Srbe.

- Ti ljudi nisu išli u Crnu Goru. Otvorili smo im granicu i oni su došli kod nas. Od početka smo znali da je Srbija rizična. Kada smo videli da je situacija bila epidemiološki tolerantna i uzimajući u obzir naše tradicionalne prijateljske veze, želeli smo da podržimo otvaranje granica. Na našu nesreću, epidemiološka situacija u Srbiji nije bila takva da su granice mogle da ostanu otvorene - istakao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavke

    16. septembar 2020 | 09:49

    Nemojte nam je vise nikada ni otvarati!!! Hvala vam braćo!!! Nisu vam Srbi uneli Koronu već migranti neka vam i ostanu tamo!!!!

  • Lemi

    16. septembar 2020 | 10:12

    Niko nam nije ni brat ni prijatelj, sve je interes.

  • hmm

    16. septembar 2020 | 09:46

    Pa ovo me najnanje potresa zaista druga polovina septembra-ne bih isao na more svakako. Ali valja im zapamtiti sto su nam celo leto drzali rampu “braca grci”, a hrvati koji nas kao toliko mrze nas pustali celo leto uz test, ali i to jer je propisala eu. Eto brace grka na delu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA