≫ 

Evropska unija produžila zabranu za građane Srbije

Rampa je i dalje spuštena

  • 44
aerodrom beograd putovanja korona virus

foto: Tanjug/Zoran Žestić; Pixabay.com

Evropska unija nije vratila Srbiju na listu trećih zemalja kojima je u okolnostima epidemije korona virusa dozvoljen slobodan ulazak u Evropsku uniju.

Iako je pitanje povratka Srbije na listu zemalja za koje se ne primenjuju restrikcije za ulazak pokrenuto u radnim telima Saveta EU, ambasadori zemalja članica skinuli su ovu temu sa današnjeg sastanka.

- Ambasadori nisu razgovarali o toj temi, tako da nema nikakvih promena na listi - rečeno je Tanjugu iz nemačkih diplomatskih izvora.

Diplomatski izvori navode da su se pojedine zemlje članice, na čelu sa Grčkom, zalagale da se zbog poboljšanje epidemiološke situacije građanima Srbije otvore granice EU.

- Prevagnula je ocena da se situacija ”nije dovoljno stabilizovala”, kako u Srbiji, tako i u EU - rečeno je nezvanično Tanjugu u Savetu EU.

Dodaje se da poslednje cifre o epidemiološkoj situacije u Srbiji, kojima Brisel raspolaže, idu ”malo preko” EU kriterijuma od 16 zaraženih na 100 hiljada stanovnika.

Revizija liste trećih zemlja za slobodan ulazak u EU obavlja se svake dve nedelje.

Video: Dok svi plaču za turistima, aktivisti u Nemačkoj se raduju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mao

    16. septembar 2020 | 12:44

    Mnogi jos nisu shvatili da je korona 90 procenata politika

  • Mrki

    16. septembar 2020 | 13:19

    Nema ovo veze sa koronom, znamo dobro o cemu se radi

  • Pitanje

    16. septembar 2020 | 13:13

    Zapadnjacki licemeri. Situacija u EU je gora nego u Srbiji. U Nemackoj skola zatvorena, preko 100 zarazenih samo u toj skoli. Sva sreca pa u praksi nije sve kao na papiru pa je putovanje moguce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA