≫ 

Britanci prelomili: Putnici koji dolaze iz ove ex-yu republike moraju u karantin

Strože mere radi sprečavanja širenja korona virusa na Ostrvu

  • 1
Velika Britanija, korona virus Foto: Tanjug/AP

Slovenija i Gvadalupe su dodati na listu zemalja iz kojih putnici koji dolaze u Englesku moraju u obavezan karantin, saopštio je britanski ministar za saobrćaj Grnt Šaps na Tviteru, piše Tanjug.

Ove mere donete su sa ciljem da spreče širenje epidemije korona virusa, a svako ko od 16 časova u nedelju dođe iz zemalja sa te liste, mora da provede 14 dana u izolaciji, napisao je ministar na Tviteru.

Međutim, prenosi Rojters, putnici koji stižu u Englesku iz Singapura i Tajlanda više neće morati da provedu vreme u karantinu.

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da će vlada morati da uvede strože mere radi sprečavanja širenja korona virusa kako bi zaštitila božićne praznike.

U Velikoj Britaniji zabeležen je porast obolelih kakav nije viđen od kraja maja, zbog čega je britanska vlada ograničila okupljanja. U Velikoj Britaniji registrovano je 3.395 novih slučajeva korona virusa, a preminula je još 21 osoba, prenosi Bi-Bi-Si.

Od početka epidemije u toj zemlji registrovano je 381.614 zaraženih.

Video: Boris Džonson pozitivan na korona virus: Hitno smešten u izolaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🧐

    18. septembar 2020 | 08:42

    A zato francuska preko 10000 zarazenih, bolje stoji nek mi balkanci🖕

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA