• 0

Ruski Aeroflot beleži pad prometa putnika od 52 odsto u prvih osam meseci 2020.

, Telegraf

Ima li nade za ovu godinu?

  • 0
Aeroflot, Czech Airlines, Finnair

Foto: Pixabay

Ruska vazduhoplovna grupa Aeroflot prevezla je 19,6 miliona putnika u periodu januar-avgust 2020, što je pad od 52,2 posto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je danas iz te kompanije, prenosi Tanjug.

Istovremeno, sama avio-kompanija Aeroflot je prevezla 10,3 miliona putnika u navedenom, ili 59,1 odsto manje na godišnjem nivou, prenosi agencija Tas s.
Prihod po putničkom kilometru grupe i avio-kompanije pao je za 55,9, odnosno 61,9 procenata, respektivno, na godišnjem nivou.
Popunjenost sedišta po pređenom kilometru grupe i avio-kompanije opala je za 49,5 odsto, odnosno 53,8 procenta, respektivno, u odnosu na 2019. godinu.
U saopštenju se dodaje da je obim saobraćaja grupe na domaćim linijama počeo da se oporavlja u julu i da je taj trend nastavljen u avgustu, kao I da se krenulo sa obnavljanjem međunarodnih letova.
- Kao rezultat toga, zabeležen je porast putničkog prometa u avgustu u odnosu na jul, i poboljšanje faktora iskorišćenosti sedišta. Za septembar 2020, pored letova za Tursku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Švajcarsku, zahvaljujući odobrenjima regulatora, u red letenja su dodati i letovi za Egipat, Ujedinjene Arapske Emirate i Maldive s ograničenom frekvencijom - saopšteno je iz Aeroflota.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima