≫ 

Putnicima na ovom letu se garantuje da se neće zaraziti koronom

Let koji će pružiti putnicima osećaj bezbednosti

  • 0
avion Alitalia

Foto: Pixabay

Ako biste mogli da rezervišete avio-kartu za let na kome vam se garantuje da se nećete zaraziti korona virusom, da li biste to uradili?

Italijanska nacionalna avio-kompanija Alitalia najavila je da će uvesti probne letove između Rima i Milana, na kojima svaki putnik mora da potvrdi da je testiran negativno na virus.

S obzirom da će se na ovaj let ukrcavati samo ljudi koji su provereno zdravi, odn0sno nisu zaraženi novim virusom, letovi će biti označeni kao „kovid testirano“.

Postoje dva načina za to: donošenjem negativnog sertifikata na aerodrom  test na koronu koji nije stariji od 72 sata) ili dobijanjem negativnog rezultata brzog testa na antigene koji se radi u laboratoriji za testiranje na kovid koja se nalazi na aerodromu.

A sam test nije dovoljan da bi se putnik ukrcao.

avion Alitalia

Foto: Pixabay

- Pre ukrcavanja lekar Ministarstva pomorstva, vazdušnog i graničnog zdravlja (USMAF)  će proveriti dokumentaciju koju drže putnici -  objasnila je Alitalia u izjavi.

Trenutno se ovaj postupak testiranja ne razlikuje značajno od onoga što mnoge avio-kompanije rade širom sveta.

Ali oznaka leta „Covid testirano“ mogla bi pružiti putnicima osećaj bezbednosti i mira, što je posebno značajno za ljude koji imaju strah da putuju usred pandemije.

Vazduhoplovni blog One Mile at a Time napominje da su neki od ovih letova već dostupni za rezervaciju na Alitalia internet stranici i da imaju istu cenu kao i drugi letovi.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA