Nemačka aviokompanija uvodi testiranje na korona virus na međunarodnim letovima

Test će najverovatnije koštati 10 evra, a rezultati će biti gotovi za 15 minuta

  • 2
Lufthansa, Lufthanza, kompanija, avion

Foto: Tanjug/AP

Nemački avioprevoznik "Lufthanza" saopštio je da će isprobati opciju testiranja na korona virus pre ukrcavanja na međunarodnim letovima, u pokušaju da dugoročno vrati svoje mušterije.

"Lufthanza" je saopštila da sarađuje sa partnerima iz farmaceutske industrije kako bi obezbedila tačne testove koji mogu da pruže rezultate za 15 minuta po ceni od deset evra, piše Asošijeted pres.

Testiranje na nekim letovima za SAD će početi da se sprovodi u oktobru, a praksa će zavisiti od odobrenja vlade, prenosi Tanjug.

Kompanija navodi da još uvek nije odlučeno na kojim će se letovima sporovoditi testiranje i da je u kontaktu sa više aerodroma u Severnoj Americi. Jedna od opcija je da testiranje bude obavezno za sve putnike pre ukrcavanja.

Predlog "Lufthanze" je u skladu sa pozivom Međunarodne asocijacije za međunarodni prevoz (IATA). Ovo udruženje je pozvalo na upotrebu testiranja kao alternative karantinu, u pokušaju da se povrati povrenje u korišćenje aviosabraćaja i podstakne ponovna upotreba ovog vida prevoza. Testovi bi predstavljali način za zaobilaženje različitih zahteva za karantinom koji, iako pomažu u suzbijanju širenja virusa, predstavljaju glavni razlog odvraćanja od ovog vida prevoza, navode zvaničnici iz avioindustrije.

Avioprevoznici su zabeležili značajan pad prometa tokom pandemije, zbog čega su tražili i dobili milijarde državne pomoći. "Lufthanza" je od vlade dobila devet milijardi evra pomoći, ali je u septembru najavila dodatno smanjenje troškova, nakon smanjenog broja letova tokom sezone odmora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicago

    24. septembar 2020 | 19:05

    Njihov test ti pokaze da si pozitivan, pa odes uradis u bolnici a ti negativan, pa ih tuzis i oderes ko musa jarca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA