• 1

Ministarstvo upozorava turiste iz Srbije: Obratite pažnju da li turagencija ima licencu

Važna vest za sve putnike koji planiraju da putuju od 1. oktobra

  • 1
Turisti, putovanja, aerodrom, koferi

Foto: Shutterstock

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je preporuku, namenjenu osobama koje nameravaju da putuju, da od 1. oktobra obrate pažnju na to da li turistička agencija, koja je organizator putovanja, poseduje licencu i propisanu garanciju putovanja.

- Preporučuje se putnicima da od 1. oktobra 2020. godine, prilikom kupovine novog putovanja, kao i prilikom ugovaranja zamenskog putovanja, obrate pažnju da li turistička agencija organizator turističkog putovanja poseduje licencu i propisanu garanciju putovanja - navodi se u obaveštanju objavljenom na sajtu ministarstva, a prenosi Tanjug.
Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić prethodno je rekao za Tanjug da će agencije pokušati u razgovorima sa osiguravajućim kućama da nađu rešenje za problem u kome su se našle turističke agencije nakon što su osiguravači odlučili da ih više ne osiguravaju, što bi kao posledicu moglo imati to da agencije od 1. oktobra ostanu bez licenci za rad.

AGENCIJE ZAMENSKA SENICIC

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Navodi da bi moguće rešenje u ovom trenutku bilo da turističke agencije kroz anekse dobiju produženje važenja polisa osuguranja do Nove godine.
Povodom navoda iz JUTE, u Udruženju osiguravača kažu za Tanjug da je u ovim uslovima davanje polise osiguranja kao garancije putovanja previše rizično i neisplativo, kao i da se trenutno polisa ne može reosigurati.
Inače, da bi agencije mogle da apliciraju za nove licence koje im ističu 1. oktobra, po zakonu, moraju da imaju garanciju putovanja koja se vadi ili kao polisa osiguranja ili eventualno kao bankarska garancija što je kod nas neizvodljivo.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    Sistemsko uništavanje grane privrede da bi napravili monopol i mogao agenciju da drži samo nečiji brat,sestre,tate i mame

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima