• 1

Još jedna država otvorila granicu za Srbe: Potrebno je ispuniti samo jedan uslov

Polisa osiguranja mora da pokriva troškove lečenja koronavirusom i da važi za period boravka

  • 1
pasoš, putovanje, karta

Foto: Pixabay

Građani Srbije mogu da uđu u Ukrajinu, ali pod uslovom da imaju polisu osiguranja.

Kabinet ministara Ukrajine ukinuo je prethodno uvedenu zabranu ulaska u Ukrajinu od 30 dana za strance i lica bez državljanstva, preneo je B92.

Svim stranim državljanima bio je zabranjen ulazak do 28. septembra u ponoć.

Od 28. septembra 2020. stranci i lica bez državljanstva mogu preći državnu granicu da bi ušli u Ukrajinu pod uslovom da imaju polisu osiguranja koju je izdalo osiguravajuće društvo registrovano u Ukrajini ili strano osiguravajuće društvo sa predstavništvom u Ukrajini ili ugovornim odnosom sa osiguravajućem društvom, partnerom u Ukrajini (asistans).

Polisa osiguranja mora da pokriva troškove lečenja korona virusom i da važi za period boravka u Ukrajini. Zahtev o posedovanju polise osiguranja ne odnosi se na neke kategorija lica, navedeno je u saopštenju Ambasade Ukrajine u RS.

Ustanovljen je opšti zahtev o samoizolaciji za sve kategorije putnika koji u Ukrajinu stižu iz zemalja sa značajnim brojem inficiranih kovidom 19, kao i za strance koji su državljani takvih zemalja.

Spisak zemalja sa značajnim brojem inficiranih virusom korona od 25. septembra 2020. objavljen je na web stranici Ministarstva zdravlja Ukrajine.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    Ma kako da ne! I da bude prevedena od strane sudskog prevodioca i da ima apostille pečat, verovatno. Sreća pa imam prijateljicu jasnu Filipović da mi rastumači šta mi sve treba.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima