Još jedna država otvorila granicu za Srbe: Potrebno je ispuniti samo jedan uslov

Polisa osiguranja mora da pokriva troškove lečenja koronavirusom i da važi za period boravka

  • 1
pasoš, putovanje, karta Foto: Pixabay

Građani Srbije mogu da uđu u Ukrajinu, ali pod uslovom da imaju polisu osiguranja.

Kabinet ministara Ukrajine ukinuo je prethodno uvedenu zabranu ulaska u Ukrajinu od 30 dana za strance i lica bez državljanstva, preneo je B92.

Svim stranim državljanima bio je zabranjen ulazak do 28. septembra u ponoć.

Od 28. septembra 2020. stranci i lica bez državljanstva mogu preći državnu granicu da bi ušli u Ukrajinu pod uslovom da imaju polisu osiguranja koju je izdalo osiguravajuće društvo registrovano u Ukrajini ili strano osiguravajuće društvo sa predstavništvom u Ukrajini ili ugovornim odnosom sa osiguravajućem društvom, partnerom u Ukrajini (asistans).

Polisa osiguranja mora da pokriva troškove lečenja korona virusom i da važi za period boravka u Ukrajini. Zahtev o posedovanju polise osiguranja ne odnosi se na neke kategorija lica, navedeno je u saopštenju Ambasade Ukrajine u RS.

Ustanovljen je opšti zahtev o samoizolaciji za sve kategorije putnika koji u Ukrajinu stižu iz zemalja sa značajnim brojem inficiranih kovidom 19, kao i za strance koji su državljani takvih zemalja.

Spisak zemalja sa značajnim brojem inficiranih virusom korona od 25. septembra 2020. objavljen je na web stranici Ministarstva zdravlja Ukrajine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    30. septembar 2020 | 18:10

    Ma kako da ne! I da bude prevedena od strane sudskog prevodioca i da ima apostille pečat, verovatno. Sreća pa imam prijateljicu jasnu Filipović da mi rastumači šta mi sve treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA