Turista povukao kritike hotela na Tajlandu i izbegao zatvor

Njemu je pretila zatvorska kazna od čak dve godine

  • 0
Pataja, Tajland Foto: Pixabay / Pataja, Tajland

Američki državljanin Vesli Barns, koji je uhapšen na Tajlandu jer je dao negativnu ocenu hotelu u kojem je odseo, saznao je danas da će izbeći sudski proces i zatvorsku kaznu.

Barns je napisao nekoliko kritika na račun Si Vju Risorta (Sea View Resort), nazvavši ga "hotelom sa modernim ropstvom", a po njega je ubrzo došla policija i zatvorila ga, pod optužbom da je načinio krivično delo klevetu, prenosi BBC.

Policija navodi da su Barns i risort uspeli da naprave dogovor, koji uključuje izvinjenje hotelu i tajlandskoj turističkoj zajednici.

Takođe, Barns će morati da pošalje saopštenje stranim medijima, koje su izveštavale o njegovom hapšenju, uključujući i BBC, koji je preneo ovu vest.

Barns se u međuvremenu obratio vodećim svetskim medijima, napisavši da se "izvinjava za netačne i nekoretne komentare na račun hotela, želevši da na maliciozan način naškodi Si Vjuu".

Pataja, Tajland Foto: Pixabay

- Ove ocene su bile napisane iz mog besa i malicioznosti. Hotel mi je oprostio što sam se tako ponašao i složili smo se da treba da povučem sve što sam pisao o njima - dodao je Barns.

Barns će morati da da objašenjenje i američkoj ambasadi, iako se ne navodi koja vrsta objašnjenja je u pitanju, navodi BBC.

Hotel je već povukao sve optužbe protiv Barnsa, jer je pristao na njihove uslove. Njemu je pretila zatvorska kazna od čak dve godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA