Evropljani bi putovali kao nekad uprkos pandemiji korona virusa: Ipak, to ne čine zbog nečeg drugog

Stanovnici Evrope su gladni putovanja!

  • 1
Zabrana putovanja Foto: Pixabay

Evropljani su nestrpljivi da ponovo počnu sa putovanjima, uprkos tome što na tom istom putovanju mogu ostati zarobljeni zbog ograničenja usled pandemije korona virusa, navodi se u novoj studiji Evropske putničke komisije (ETC) koju je finansirala EU.

Studija je prva od šest mesečnih koje slede sa ciljem da se procene kratkoročne namere putnika iz deset glavnih tržišta starog kontinenta. Studija je obuhvatila 6.000 ljudi iz Nemačke, UK, Francuske, Holandije, Italije, Belgije, Švajcarske, Španije, Poljske i Austrije.

Čak 54 odsto ispitanika kaže da planira da putuje u narednih šest meseci, dok 26 odsto planira neko putovanje tokom oktobra. Putovanje po Evropi najbolji je izbor za 41 odsto njih, a za 39 odsto samo po zemlji.

Najpopularnije destinacije i dalje su Španija, Francuska i Italija.

Evropljani na svojim putovanjima daju prednost zdravlju i sigurnosti (21%), ali takođe miru i opuštenosti (14%), kao i pristupačnosti (13%).

Ipak, čak 20 odsto njih smatra da je jako rizično putovati avio-saobraćajem.

A koja je glavna briga Evropljana koji putuju?

Pa, da ne ostanu zarobljeni u nekoj zemlji.

Rezultati studije pokazuju da su Evropljani najzabrinutiji zbog karantinskih mera tokom putovanja, sve većeg broja slučajeva kovida i verovatnoće da će se razboleti na destinaciji.

- Stoga ovaj izveštaj pokazuje da je apetit Evropljana za putovanjima snažan, ali da ga koče razumljivi zdravstveni problemi, brojna pravila i ograničenja koja moraju biti mnogo jasnija, navodi izvršni direktor ETC-a Eduardo Santanader - Pojednostavljivanje pravila na putovanjima na evropskom nivou je jedini način da se povrati poverenje potrošača i turizam krene ka putu oporavka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    12. oktobar 2020 | 15:30

    Putovala bih ja ali je Nemačka stavila skoro sve zemlje na listu rizičnih i uslovljava me testom ili karantinom. A pošto radim ne mogu to sebi da priuštim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA