≫ 

Srbija i dalje van liste za slobodno putovanje u Evropsku uniju

I dalje spuštena rampa za građane Srbije

  • 4
evropska unija foto: pixabay.com

Zemlje članice EU ni ovoga puta neće menjati listu zemlja čijim građanima je, na osnovu epidemiloških podataka, dozvoljen slobodan ulazak na teritoriju Šengena, saznaje Tanjug u Briselu.

Srbija tako i dalje ostaje pod privremenim ograničenjima kada je reč o putovanjima u EU.

Iako je predviđeno da se ažuriranje ”liste trećih zemlja” radi svake dve nedelje, ono se ovoga puta nije ni našlo na agendi EU ambasadora koji se danas sastaju u Briselu.

Tanjugu je rečeno da je već tokom pripremnih sastanaka na nivou radnih grupa Saveta EU zaključeno da trenutno nema mogućnosti za ”otvaranje” Evropske unije prema novim zemljama.

U Briselu ocenjuju da se, imajući u vidu novi talas infekcija kovidom širom sveta, lista za slobodno putovanje preko granica EU se u narednom periodu može samo smanjivati, ali ne i povećavati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dago 1

    14. oktobar 2020 | 12:41

    Paaa daa. Ne misle oni nista lose. To bi pogorsalo situaciju u Srbiji 😁, posto je u EU katastrofa

  • NS

    14. oktobar 2020 | 12:58

    Ovde se više ne gledaju zemlje koje su kritične sa covid19 već je očigledno da ko ima bolji Pasoš ima manje šanse da se zarazi,pa tako amerikanci mogu da putuju po celom svetu iako je kod njih najkritičnija situacija,vrvt lek za kovid je bolji pasoš.

  • Mane

    15. oktobar 2020 | 09:07

    Čuvaju nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA