"Izi Džet" kompanija zabranila putniku ukrcavanje jer je odbio dva puta da plati istu torbu

Šta biste vi radili u ovoj situaciji?

  • 0
Avionski let Foto: Pixabay

Putnik Sajmon Mekauslend propustio je prijavu za let avio-kompanije "Izi Džet" (Easy Jet) zbog čega se našao u prilično nezgodnoj situaciji.

Putnik Sajmon Mekauslend je stigao na međunarodni aerodrom u Belfastu kako bi se ukrcao na let Izi Džet avio-kompanije.

Njegova rezervacija karte je uključivala jednu čekiranu torbu, ali je Sajmon propustio prijavu za let, te je bio pušten da prođe kroz bezbednosni punkt sa torbom i sa torbicom za laptop.

- Na gejtu su mi rekli da ću morati stvari da smestim u jednu torbu - jer samo jedna torba može da se unese u kabinu. Rekao sam da je već plaćeno i zamolio da mi stave torbu u prtljažnik - ispričao je.

Sajmonu je rečeno da prema uslovima i odredbama Izi Džet kompanije mora da plati torbu.

Easyjet, kompanija, avion, logo Foto: Tanjug/AP

- Vaš ručni prtljag mora biti u skladu sa maksimalnim dimenzijama koje su obavezne prema politici naše kompanije. U suprotnom, prtljag mora da bude stavljen u bunker aviona i da bude naplaćen u skladu sa postojećim cenovnikom - saopštili su iz Izi Džeta.

Dok naknada za torbu od 15 kg u jednom smeru, na letu od Belfasta do Lutona, kada se kupi preko interneta iznosi 23 evra, ista torba kada se plaća na aerodromu košta 60 evra.

Putnik je odbio da plati naknadu i rečeno mu je da neće moći da se ukrca.

aerodrom, avion, putovanje Foto: Pixabay.com

- Prilično sam iznerviran. Mogu da razumem da Izi Džet ima finansijskih problema. Ali čim začuju da je neko prekršio pravilo, oni pomisle da bi „mogli da zarade od toga“. Pokušavaju da uzmu novac na bilo koji način. Zar ne mogu da imaju malo empatije i razumevanja? - rekao je kasnije za "Independent".

Avio-kompanija tvrdi da Sajmon nije ispoštovao krajnji rok za prijavu prtljage.

- Zahtevamo od putnika koji su rezervisali prtljag da ga prijave najmanje 40 minuta pre leta, što im omogućava efikasno da smeste torbe i kofere u avion. Iako je Sajmon Mekauslend unapred rezervisao čekiranu torbu, trebao je ranije da je prijavi, Tobra se ne može prihvatiti na gejtu bez ikakve naknade - kazali su iz Easy Jet kompanije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA