• 0

U ovoj zemlji turistički agenti prodaju lažne negativne testove na koronu, putnici plaćaju i ne žale

Cveta “crno tržište” negativnih testova na korona virus

  • 0
Pasoš

Foto: Pixabay

Mnoge avio-kompanije traže negativni test na korona virus pre nego što dozvole putnicima da se ukrcaju u avion i odu na željenu destinaciju.

Ali, mnogi mešetari su tu videli svoju priliku za zaradu, pa prodaju lažne negativne testove po ceni od 55 do 165 evra.

Takav je slučaj u Velikoj Britaniji, gde cveta crno tržište negativnih testova.

Kako piše britanski San, jedan čovek iz Blekberna je rekao da mu je prijatelj dao negativan test na korona virus, a zatim je promenio ime u svoje i odštampao ga. Koristio ga je za putovanje u Pakistan, gde je za ulaz u zemlje potrebno pokazati negativan test na korona virus ne stariji od 96 sati.

- Ljudi to rade, jer ne mogu da urade negativan test na korona virus ako hitno morate da putujete u Pakistan - izjavio je čovek koji je insistirao na anonimnosti. - Teško je dobiti priliku da uradite test ako niste posebno važna ličnost. Ako kažete da nemate sve simptome, onda i ne možete da uradite test. I kako onda da putujete?!

Značajna karika u lancu trgovine lažnim negativnim testovima na korona virus u Velikoj Britaniji su turistički radnici koji klijentima nude da kupe fejk test “ispod žita”. Primera radi, u Bredfordu negativan test na korona virus košta oko 165 eura, a u Blekbernu je tri puta jeftiniji.

- Bio mi je potreban test na kovid 19 za člana porodice. Razgovarao sam sa zaposlenim u jednoj turističkoj agenciji i on mi je rekao da se član porodice obavezno testira, ali čak i da rezultat testa pokaže da je pozitivan na korona virus, on može da mi obezbedi negativan test za 50 eura - ispričao je jedan putnik.

Iz Vlade Velike Britanije poručuju da niko ne bi trebalo da koristi državne resurse kako bi se testirao na korona virus.

- U slučaju da morate iznenada da otputujete, zakažite testiranje u privatnim klinikama. Za najnovije informacije o validnosti testova za destinacije na koje želite da odete obratite se turističkim agencijama preko kojih putujete - poručuju britanske vlasti.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima