• 0

Čovek koji je ugrozio bezbednost putnika na letu Finera, moraće da plati 43.000 evra odštete

, Telegraf

Plus, dobio je i uslovnu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana

  • 0
Toalet papir u avionu

Foto: NEWSFLARE

Putniku koji je na letu kompanije Finer uništio toalet u trenutku besa, naloženo je da plati odštetu u iznosu od 43.000 evra i izrečena mu je uslovna zatvorska kazna u trajanju od jedne godine.

Fincu je takođe naloženo da plati sve pravne troškove avio-kompanije presudom Okružnog suda u Helsinkiju.

Incident se odigrao na letu iz Helsinkija ka Vijetnamu još 2017. godine, a započeo je nakon što je putnik želeo da iskoristi poklon karticu za plaćanje boljih obroka tokom leta.

Stjuardesa mu je objasnila da tu karticu ne može koristiti na tom letu nakon čega se ovaj naljutio i otišao u toalet iz kojeg su se čuli zvukovi lomljenja.

- Nikada u karijeri nisam videla toliko slomljenih delova u toaletu, a sve je mirisalo na povraćku i urin - rekla je stjuardesa na sudu.

Otrgao je stalak za peškire, pokušao da razbije plakarić ispod sudopere i uspeo je da razvali vrata.

Iako je putnik priznao da je naneo štetu, porekao je da je ona bila namerna, te dodaje da je mešao alkohol sa sedativima.

U međuvremenu, direktor za bezbednost kompanije Finer objasnio je da je putnik ugrozio bezbednost svih putnika jer je šteta mogla da utiče na pritisak u kabini letelice.

Video: Ovo je najbrži način da sve putnike u avionu bacite u depresiju

 

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima