• 1

Nove mere u Hrvatskoj: Produžena zabrana prelaska granice

Privremena zabrana prelaska granice produžena je do 19. novembra

  • 1
Granični prelaz Batrovci - Bajakovo, granica, Srbija i Hrvatska

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite danas je doneo tri nove odluke, koje se odnose na produženje postojećih mera, uključujući privremenu zabranu prelaska granica, kao i na uvođenje novih mera u Brodsko-posavskoj županiji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Produženo je trajanje odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske do 19. novembra, prenosi Tanjug.

Takođe, trajanje postojećih epidemioloških mera u Zagrebu produženo je do 30. novembra.

Što se tiče Brodsko-posavske županije, uvedene su mere koje će biti na snazi od 2. do 30. novembra, a podrazumevaju da je na svim društvenim i javnim okupljanjima obavezno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru, obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

Organizatori svih društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za sprovodenje epidemioloških mera i dužni su da vrše pojačani nadzor pridržavanja propisanih mera.

Istovremeno, zabranjuju se posete korisnicima domova za starije i nemoćne, kao i korisnicima drugih ustanova socijalne zaštite, koje pružaju uslugu smeštaja.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima