Loukost kompanija odbija da vrati pare putnicima: Promenite datum letenja, nismo vas mi zaključali!

Uzavrela atmosfera u Velikoj Britaniji zbog najave novog karantina

  • 0
Ryanair, avio, kompanija, let, Niš Foto: Facebook/Aerodrom Niš Konstantin Veliki

Putnici iz Velike Britanije koji koriste usluge avio-kompanije Rajaner neće moći da dobiju natrag novac koji su dali za avio-karte za letove u novembru, iako će u ovoj evropskoj zemlji od četvrtka biti uveden novi karantin.

Kako pišu britanski mediji, putnicima će biti omogućeno da promene tajming leta bez plaćanja takse do marta 2021. godine.

Rajaner je najavio gubitak od 178 miliona funti zbog pandemije korona virusa. Izvršni direktor ove kompanije insistira na tome da su testiranja mogla da isključe novi lokdaun. On je u izjavi za medije rekao da je „drugi karantin Borisa Džonsona samo pokušaj prikrivanja loše politike koju vodi“.

- Lokdaun nije uspeo da zaustavi niti da pobedi korona virus. Prvo zaključavanje nije nam donelo ništa, a ovo drugo će nam doneti još manje - smatra prvi čovek "Rajanera".

Prema njegovim rečima, Britanija mora da testira ne pola miliona ljudi nedeljno, već barem pet miliona ljudi.

- Putovanja avionom, makar u okviru Evropske unije, mogu da budu bezbedna ako se putnici testiraju do 72 sata pre ukrcavanja na let; to bi bila garancija da ne širimo virus po Evropi. Ako letovi nisu ukinuti, putnici ne mogu da dobiju novac natrag, uprkos karantinu – smatra izvršni direktor ove niskobudžetne avio-kompanije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA