Među 50 najlepših destinacija na svetu u 2020. dve su u našem komšiluku: Da li ste ih posetili?

Izgledaju impresivno i pobrale su simpatije turista iz celog sveta

  • 6
Mostar Mostar / Foto: Pixabay

U godini kada se zbog pandemije korona virusa nije mnogo putovalo, turisti širom sveta odabrali su 50 destinacija koje su na njih ostavile najjači utisak.

Rang listu sačinio je Big 7 travel  nakon što je anketirao svoje pratioce na društvenim mrežama i analizirao najbolje rangirane fotografije na svom Instagram profilu u ovoj kalendarskoj godini.

Na prvom mestu našao se Nacionalni park Tores del Pain u Čileu, na drugom su Farska ostrva, a na trećem Nacionalni park Grand Teton u Vajomingu.

Na ovoj listi našle su se i dve destinacije iz bivše Jugoslavije – Bledsko jezero u Sloveniji koje je zauzelo peto mesto i Mostar koji se našao na 20. poziciji.

- Bledsko jezero, smešteno u nestvarno lepim Julijskim Alpima, izgleda kao da je istrgnuto iz najlepše bajke – najčešći je komentar korisnika društvenih mreža koji su uživali u albumima iz Slovenije.

- Mostar je raskrsnica prirodnih lepota, arhitekture starog doba, turskih tvrđava i hrišćanskih crkava – opisali su reporteri Big 7 travela jedan od najlepših gradova u Bosni i Hercegovini.

Na listi 50 najlepših destinacija u 2020. godini našli su se i Pariz, omiljeno ostrvo srpskih turista u Grčkoj - Zakintos, reka Li u Kini, ostrva Palavan na Filipinima, Kjoto, drevno sveto mesto Uluru u Australiji, živopisno alpsko selo Lauterbrunen, turske Pamukale i Kapadokija, italijanski gradić Pozitano, tropsko ostrvo Borakaj na Filipinima...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    4. novembar 2020 | 14:14

    Svaka cast komšijama,a nama Vucic napravio Beograd na vodi..

  • Aleksandar

    4. novembar 2020 | 14:39

    Reka neretva tece kroz grad Mostar pogotovu u noci pogledati Neretvu tako bistru i lepu toje dozivljaj.San letnje noci.

  • Hororka

    4. novembar 2020 | 16:15

    Rodjena sam u Mostaru :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA