Lufthanza uvodi brz antigenski test, negativni idu u avion

Testiranje počinje od 12. novembra

  • 0
Lufthansa Boeing 747 avion Foto: Tanjug/AP

Lufthaza će sledeće nedelje početi da radi brze antigenske testove na korona virus u Nemačkoj, koje će morati da prođu svi putnici da bi leteli.

U avion će moći da se ukrcaju samo oni čiji rezultat bude negativan ili oni koji mogu da pruže dokaze o negativnom testu u prethodnih 48 sati, saopštila je danas Lufthanza a prenosi Rojters.

Nemački nacionalni avio-prevoznik će testiranje primenjivati kod dva dnevna leta između Minhena i Hamburga od 12. novembra nadalje, da bi ispitao način na koji postupak testiranja može da uključi u stalnu praksu pre poletanja.

- Uspešno testiranje na svim letovima može biti ključ za revitalizaciju međunarodnog vazdušnog saobraćaja. Korišćenjem brzih testova želimo da steknemo uvid o potencijalnim kliconošama kod grupa ljudi koji ne pokazuju simptome bolesti - rekla je Kristina Forster, članica odbora Lufthanze za kkorisnike, IT i korporativnu odgovornost.

Pandemija je gurnula globalnu vazduhoplovnu industriju u najgoru krizu, a njen oporavak do nivoa iz 2019. ne očekuje se pre 2025. godine.

Avio-kompanije širom sveta vrše pritisak na vlade da ukinu ili ublaže karantinske mere i druga ograničenja putovanja i da umesto toga obezbede brza testiranja na Kovid na aerodromima.

Antigenski testovi mnogo brže daju rezultate od široko korišćenih PCR testova koji se rade u laboratoriji, ali mogu da budu manje pouzdani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA