≫ 

Skandal na albansko-grčkoj granici: Pozitivni na kovid sa lažnim testovima išli u Grčku da se leče

Grčka zatvorila granični prelaz Kristalopigi

  • 4
Granični prelaz Albanija Grčka Foto: Shutterstock

Grupa Albanaca napravila je pravu "industriju" falsifikovanih testova na korona virus, koje su građani masovno kupovali ne bi li prešli granicu sa Grčkom.

Lažne PCR testove otkrile su medijske mreže Top Channel i STAR iz Albanije, navodeći da grupa falsifikatora deluje prvenstveno na severu Albanije.

Albanske vlasti pronašle su mnogo falsifikovanih testova, a upravo to je bio razlog da Grčka od danas zatvori granični prelaz Kristalopigi.

Putnici iz Albanije će sada morati da idu preko graničnog prelaza Kakavija, gde će biti podvrgnuti brzom testu, uz obavezno pokazivanje i negativnog PCR testa, ne starijeg od 72 sata.

STAR je objavio kako izgleda lažni, a kako pravi PCR test, a razlike su uočljive prvestveno u logotipu dijagnostičkog centra u kojem je test rađen, ali i potpisu, i pečatu lekara koji je ni kriv, ni dužan postao žrtva falsifikovanja.

Navodno, mnogi od onih koji su sa lažnim testovima prešli grčku granicu već su znali da su zaraženi korona virusom, a u Grčku su otišli prvenstveno da bi se lečili jer nemaju poverenja u albanski zdravstveni sistem.

Televizija je takođe prijavila slučaj 20-godišnjakinje koja je prekjuče pokušala da pređe preko prelaza Kakavija sa lažnim testom, ali je primećena nakon čega je pobegla. Nekoliko Albanaca je do sada već uhapšeno.

Video: Grčka u haosu: Teški sukobi policije i demonstranata na centralnom trgu u Atini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz naroda

    20. novembar 2020 | 16:38

    I njih pustaju.....a mi srbi sugavi.....i jos nas opljackali za turisticke aranzmane i gurnuli ceo srpski turisticki sektor u stecaj....ovo sto su nam grci uradili nukada ne treba da zaboravimo....kao i finale u atini.....toliko........

  • Дејан Младеновић

    21. novembar 2020 | 02:02

    И албанци наши крвници могу у Србиј са личном картом?! Долазиће да се за џабе лече код нас и ми то примамо! ФУЈ

  • Rea

    20. novembar 2020 | 18:26

    I pravi testovi su ustvari lažni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA