Haos na aerodromu u Šangaju: Masovno testiranje se pretvorilo u leglo zaraze, niko nije nosio maske

Masovna testiranja na šangajskom aerodromu zbog kovida-19

  • 0
Šangaj

foto: pixabay.com

Zbog pojave kovida 19 na šangajskom aerodromu Pudong, naređeno je masovno testiranje zaposlenih u teretnom sektoru, što je izazvalo haotične scene.

Testirano je više od 16.000 zaposlenih u sektoru zbog pojave korona virusa u kontejnerima sa smrznutom hranom iz Severne Amerike.

Iako se na zvaničnim fotografijama vidi kako se zapoosleni mirno testiraju, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije, za koje se pretpostavlja da su sa masovnog testiranja a u kojoma se vide ljudi u zaštitnim odelima kako se deru na ljude i teraju ih da stanu u stišnjen prostor, prenosi BBC.

U objavama na kineskoj medijskoj platformi Veibo piše da se testiranje pretvorilo u haos kada je previše radnika došlo na mesto gde se obavlja testiranje, a na pojedinim snimcima vidi se kako radnici u zaštitnim odelima usmeravaju radnike, dok drugi na njih viču i guraju se.

Prvi slučaj kod zaposlenih koji rade u teretnom delu aerodroma pojavio se 9. novembra, drugi dan kasnije, a radi se o zaposlenima koji su zajedno čistili kontejner iz Severne Amerike.

Niko od zaposlenih nije nosio maske.

U Šangaju je za pet meseci zabeleženo tri slučaja korona virusa, međutim od 9. novembra zabeleženo je šest i to kod radnika zaposlenih na teretnom delu aerodroma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA