Prvi aerodrom u Evropi koji počinje testiranje na letovima ka SAD

Sve u cilju da se izbegne obavezan dvonedeljni karantin koji bi ih tamo sačekao

  • 0
Aerodrom putnica žena devojka putovanje Foto: Pixabay.com

Rimski aerodrom Fjumičino počeće sa testiranjem na korona virus na letovima kompanija Delta erlajns i Alitalija koji idu iz i ka SAD, a ovo će biti prvi aerodrom u Evropi koji će ponuditi ovu uslugu na prekookeanskim letovima, prenosi Rojters.

Putnici koje lete iz Rima ka nekim destinacijama u SAD od decembra će moći da se testiraju na korona virus 48 sati pre polaska i dolaska na aerodrom, kako bi izbegli obavezan dvonedeljni karantin koji su vlasti uvele za sve putnike iz inostranstva.

Novi protokol odnosiće na putnike koji lete sa aerodroma "Džon F. Kenedi" u Njujorku, kao i sa aerodroma u Njuarku i Atlanti.

Protokoli za testiranje putnika su najbolji način za uspostavljanje bezbednog međunarodnog saobraćaja bez karantina, dok se ne otpočne sa masovnom vakcinacijom protiv kovid-19, kažu u Delta erlajnsu.

Očekuje se da će vlada Italije u narednim danima izdati odobrenje za testiranje na letovima za SAD. Zvanična podrška vlade bi aerodromu dozvolila da opciju testiranja ponudi i na letovima na relaciji Rim-Minhen i Rim-Frankfurt.

Promet putnika na aerodromu Flumičino opao je ranije u toku godine zbog pandemije korona virusa, a u martu je aerodrom delimično i zatvoren.

Alitalija je u septembru otpočela sa eksperimentalnim testiranjem na kovid-19 na nekim letovima između Rima i Milana, u pokušaju da oživi domaći aviosaobraćaj. Međutim, vlada je progresivno ograničavala kretanje između regiona u borbi protiv drugog talasa epidemije, a u Milanu su trenutno na snazi delimične mere karantina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA