Šta morate znati ako planirate da posetite Egipat u decembru?

Nemojte imati prevelika očekivanja od kupanja u moru

  • 0
Hurgada, Egipat foto: Telegraf.rs

Decembar na moru može da bude prilično neprijatno iskustvo. Naravno, ako se ne pripremite kako treba i ako ne odaberete dobru destinaciju.

S obzirom na to da je za srpske turiste trenutno dostupno vrlo malo zemalja u kojima mogu da predahnu, tako se Egipat našao među njima.

Egipat zimi

Jedno od najtoplijih svetskih mora, barem prema podacima, jeste i Crveno. Međutim, to baš i ne znači da se u Egiptu možete kupati baš u toku cele godine.

Trebalo bi znati da je maksimalna dnevna temperatura vazduha u novembru u Hurgadi oko 28 stepeni, dok je za oko 2 stepena niža prosečna dnevna temperatura mora. Ali je ipak minimalna prosečna temperatura tokom tog meseca oko 17 stepeni.

Egipat, Hurgada foto: Caribbean World Resort Soma Bay

Samim tim što su noći u tom periodu hladnije, vreme je odlično za spavanje. Ali, ipak to utiče i na temperature mora.

Tokom decembra je oko 23 stepena maksimalna prosečna temperatura vazduha, dok je minimalna prosečna temperatura vazduha za čak 10 stepeni niža. Prema podacima, prosečna temperatura mora u Egiptu tokom decembra je oko 21 stepen.

Ukoliko u tom periodu baš poželite da se kupate u moru, preporuka je da to činite do podne. Naravno, pod pretpostavkom da vam temepratura vode odgovara.

U ovom periodu i sunce ranije zalazi, tako da je kupanje za ljubitelje hladnije vode moguće najkasnije do 17:30.

Hurgada, Egipat Foto: Pixabay.com

Obično je i u ranim jutarnjim časovima, ali i u popodnevnim potrebno poneti makar neki duks ili džemper ako idete u šetnju ili izlazak.

Na svu sreću, mnogi hoteli u Egiptu imaju i bazene u kojima se voda dogreva. Tako da turisti obilato koriste njih u toku novembra, ali i decembra.

A ako baš i niste ljubitelj kupanja u moru, ali želite da uživate u prijatnim sunčanim danima, onda Egipat možete posetiti i u januaru. Prosečna temperatura mora tokom tog meseca je samo 19 stepeni, ali je zato maksimalna prosečna temperatura vazduha oko 22 stepena.

(Telegraf.rs/Aleksandra Božinović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA