≫ 

Skijanje u Crnoj Gori? Evo kako izgleda najveći ski-centar ove zemlje

Kolašin se nalazi na planini Bjelasici, na samo 90 km od Podgorice

  • 2
kolašin Printskrin: Youtube/ Timelapse Studio

Krajem novembra je objavljena najava zvaničnog otvaranja sezone u ski-centru Kolašin na planini Bjelasici za 15. decembar 2020. godine. Naravno, sve pod uslovom da vremenske prilike budu odgovarajuće, kao i da ne dođe do pooštravanja trenutno aktuelnih mera protiv pandemije korona virusa na teritoriji Crne Gore.

U ski-centru Kolašin su se baš zbog trenutno aktuelne situacije fokusirali na domaće turiste, a očekuje se i priliv turista iz zemalja okruženja.

Ski-centar Kolašin

U prvoj polovini prošle godine je ovaj ski-centar rekonstruisan, tako da se sada može pohvaliti stazom dugom 10,5 kilometara, umesto ranije duge 4,5 kilometara. Inače se u okviru ovog ski-centra nalaze dva, nazvana simbolično ski-centar Kolašin 1600 i ski-centar Kolašin 1450.

kolašin Printskrin: Youtube/ Timelapse Studio

Nažalost, iako poseduju sve potrebne sadržaje za uživanje u skijanju, ovde nema mogućnosti za veštački sneg, pa je tako recimo, prošlogodišnja sezona bila prilično neuspešna, upravo zbog nedostatka snega.

Ski-centar Kolašin 1600

Od glavnog grada zemlje je ovo skijalište udaljeno oko 90 kilometara, dok ga od Kolašina deli tek nešto više od 10 kilometara.

Na nadmorskoj visini od 1.600 metara se nalazi restoran Troglava i polazna tačka žičare za 6 osoba, pa otuda i naziv centra.

kolašin Printskrin: Youtube/ Timelapse Studio

Osim plave staze „Jagančar“, koja je duga 2,8 kilometara, u okviru ovog ski-centra se nalazi i crvena ski staza „Vranjak“, duga 1,75 kilometara. Za najmlađe skijaše je dostupan i dečiji ski lift.

Parking za vozila sa 200 mesta je takođe u sklopu ski-centra i potpuno je besplatan za sve goste.

Cene ski-pasa se kreću od 15 evra, za jedan dan, pa do 70 evra za nedeljni ski-pas za odrasle, dok je za decu raspone cena od 10 do 48 evra. Cena sezonskog ski-pasa iznosi 250 evra za odrasle, odnosno 150 evra za decu.

kolašin Printskrin: Youtube/ Timelapse Studio

Turistička vožnja žičarom košta 3 evra za decu i 5 evra za odrasle.

Ski-centar Kolašin 1450

Na oko 2 kilometra udaljenosti od ski-centra Kolašin 1600 se nalazi ski-centar Kolašin 1450, koji je u privatnom vlasništvu.

Sam centar se nalazi između 1.450 i 1.973 metara nadmorske visine i može se pohvaliti ski-stazama ukupne dužine 17 kilometara.

kolašin Printskrin: Youtube/ Timelapse Studio

Osim šestosedne žičare, tu je i bebi ski-lift i 3 ski-lifta tipa tanjir, čija je dužina po pola kilometra.

Ono što se navodi kao mana ovog ski centra jeste što u zavisnosti od posećenosti, ali i vremenskih uslova, zavisi i koji će ski-lift biti u funkciji, a koji ne. Isto se odnosi i na brojne, uglavnom crvene i plave ski-staze. Zapravo se zvanično u ovom ski-centru nalazi 6 crvenih, 4 plave i 3 crne staze, a većina ih je dobro održavana i uređena.

Cena jedne vožnje u ovom ski-centru je 5 evra, kako za decu do od 5 do 12 godina, tako i za odrasle i za seniore.

Ukoliko se odlučite za jednodnevni ski-pas, cena je 11 evra za decu i 15 za odrasle. Cena nedeljnog ski-pasa za decu je 70 evra, a za odrasle 98 evra.

Sezonski ski-pas sa slikom košta 300 evra za decu i 400 evra za odrasle, dok je cena sezonskog ski-pasa bez slike za po 100 evra skuplja.

Video: Naša najpoznatija skijašica Nevena Ignjatović najavila novu ski sezonu

(Telegraf.rs/ Aleksandra Blažević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmmm

    18. decembar 2020 | 07:41

    Haahhaah, ne skijaju ni oni tamo već hrle da budu vidjeni po Zlatiboru, a po Kopu da ne pricam. Hvala, idem na Jahorinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA