Dočekajte Novu 2021. uz šum morskih talasa: Koliko koštaju praznični aranžmani u zemlji faraona?

Vlada Egipta za državljane Srbije obezbedila je besplatnu vizu do kraja aprila naredne godine

  • 2
Egipat, Hurgada foto: Caribbean World Resort Soma Bay

Želite za doček Nove godine blizu mora? Pa, moguće je i to, iako su na snazi mere donete usled pandemije korona virusa.

Ipak, postoje destinacije na koje je moguće otići uz dostavljen negativan test ili uz druga ograničenja. Jeste peripetija, istina, ali je moguće da dočekate Novu godinu na toplijem mestu.

Pod uslovom, naravno da imate dovoljno novca za to zadovoljstvo, i da imate želje i volje da najpre odete na testiranje i pripremite svu papirologiju, koja je neophodna za putovanje u Egipat.

Doček Nove godine u Hurgadi

U ponudi turističkih agencija se nalaze putovanja u trajanju od 8 dana, odnosno 6 noćenja i 15 dana, odnosno 13 noćenja.

Osmodnevni aranžman počinje 26. decembra ove i završava 2. januara sledeće godine. Trenutno najjeftinija opcija je 410 evra po osobi.

Cena je na bazi usluge all inclusive za smeštaj u hotelu sa 4 zvezdice u Hurgadi. A osim toga, u cenu je uračunata i avio karta, uz prateće aerodoromske takse, zatim zdravstveno osiguranje koje pokriva lečenje od kovida 19, te osiguranje od otkaza aranžmana. Ukoliko turisti budu išli na neki organizovani izlet, trebalo bi da znaju da će plaćanjem cene aranžmana imati i osiguranje tokom svih transfera na destinaciji.

Ukoliko se odlučite za boravak u hotelu sa 5 zvezdica, u kome se i voda u spoljašnjem bazenu greje tokom zime, cena aranžmana u navedenom periodu po osobi će iznositi 460 evra.

Od 19. decembra tekuće, pa do 2. januara naredne godine traje 15-dnevni aranžman za Egipat. Cena za najjeftiniji paket aranžman, ali za dve osobe iznosi iznosi 1.090 evra. U pitanju je hotel sa 4 zvezdice u Hurgadi, a usluga je na bazi all inclusive.

Egipat, Hurgada foto: Caribbean World Resort Soma Bay

Od 1.310 do 2.190 evra se kreće cena aranžmana, takođe za dve osobe u istom periodu, ukoliko je u pitanju smeštaj u hotelu sa 5 zvezdica, a na bazi iste usluge. Uz kartu i predviđene takse, zatim osiguranje koje podrazumeva lečenje od kovida 19, u navedenu cenu su uračunati i transferi do i od hotela u Egiptu.

Ono što nije uračunato u cenu u oba slučaja jeste međunarodno zdravstveno osiguranje, kao i lični troškovi putnika. Iako je viza za Egipat ranije naplaćivana, prema najnovijoj odluci Vlade Egipta je ona potpuno besplatna za sve državljane naše zemlje i ta odluka će biti na snazi do 30. aprila 2021. godine.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    15. decembar 2020 | 16:26

    Ufff kako bi prijalo more i šum talasa u svom ovom ludilu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA