≫ 

Dijaspora krenula ka Srbiji, gužve na granicama: Dr Gojković otkriva ima li razloga za brigu

Ohrabruje činjenica da većina samo prolazi kroz Srbiju

  • 55

Kako su mediji ranije izvestili, na granici Austrije ka Mađarskoj i Sloveniji danas posle podne došlo je do formiranja kilometarskih kolona, pa se dugo čeka na prelazak granice. Na graničnom prelazu Nikelsdorf, na ulazu u Mađarsku, se već u 14 sati, zbog gužve čekalo dva sata, javlja dopisnik Tanjuga iz Austrije.

U prepodnevnim satima nije bilo gužvi, ali je od 13 sati veća frekvencija vozila, tako da je sa najpre 15 minuta pre podne, čekanje na prelazak rastao na sat vremena, a onda i na dva sata.

Na graničnom prelazu Špilfeld, ka Sloveniji, od jutros je prisutna kilometarska kolona kamiona, koja je već dostigla više od 10 kilometara, a sve je veća i kolona putničkih vozila.

Gužve na oba prelaza koje obično koriste građani poreklom iz Srbije za povratak u domovinu, ukazuje na to da je, ipak, jedan veliki broj građana njih krenuo u Srbiju.

Mnogi su krenuli kako bi proslavili Svetog Nikolu, koji se sutra obeležava, kao i pre početka školskog raspusta, koji startuje u sredu, kako bi izbegli obavezan PCR test ili karantin, što je mera koja stupa na snagu u nedelju, 20. decembra.

Ipak, pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković na današnjoj konferenciji za medije otkriva da nema razloga za brigu.

- Postoji jasna procedura za ulazak u Republiku Srbiju. Jedan deo tih građana nisu samo građani koji ulaze u Srbiju kao konačno odredište - veliki i najveći broj njih je u tranzitnom pojasu, odnosno samo prolazi kroz zemlju. Vodimo računa o svemu tome. U ovom trenutku ne vidim razlog za brigu i zabrinutost - istakao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    18. decembar 2020 | 18:05

    Alo ko moze da mi zabrani da dodjem u moju kucu pa nije mi kucu dao Tito sa zelenim planom niti sam je dobio od bilo kog pa da mi vi kazete kad cu kuci .

  • milanče🇷🇸

    18. decembar 2020 | 17:09

    Ja cu preskociti ove godine dolazak u moju lepu srbiju, da olaksam nasim zdravstvenim radnicima, a ovi sto su pojurili dole to su neodgovorni ljudiPozz braco i sestre

  • Haaaa

    18. decembar 2020 | 16:57

    Sedim u Austriji u toplome stanu i pratim kamere na granicama i pitam se dali je ovaj narod normalan gde je krenuo???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA