Na more za Novu godinu: Idealne destinacije za odmor tokom zime, a tako su nam blizu

Šetnja pored mora uvek dobro dođe

  • 2
Crna GORA BUDVA TURISTI, turizam, panorama grada, more, letovanje plaža odmor Foto: Tanjug/Newmediateam

Ima gradova na primorju koji su živi tokom cele godine. Iako ih turisti posećuju mahom samo leti, te ne razmišljaju baš mnogo o takvim destinacijama kao o odličnom izboru i za Novu godinu, one to ipak jesu.

Šetnja pored mora uvek dobro dođe; naravno, pod uslovom da su vremenske prilike odgovarajuće. Inače je prilično neprijatno boraviti u blizini mora kada je magla ili kada duva vetar. Ali ako vremenske prilike to dozvoljavaju, nema ništa lepše nego udisati svež morski vazduh u zimskom periodu.

Ako to do sada niste imali prilike da probate, sada je idealno vreme.

Jadransko more tokom zime

Posebno mlađi znaju da je najluđi novogodišnji provod već godinama vezan za crnogorske diskoteke. Tačnije, primarno za one u Budvi. Zato nije ni čudo što mnogi koji to sebi mogu da priušte, Novu godinu dočekuju baš u nekoj od njih. Ovog decembra to verovatno neće biti moguće, zbog epidemioloških mera u vezi sa suzbijanjem širenja korona virusa.

Ali, ako ipak želite da odete negde tokom novogodišnjih praznika, Crna Gora i te kako može da bude dobar izbor.

Budva Foto: Pixabay

Možete konačno dobiti priliku da upoznate stari grad u Budvi ili u Kotoru, i to bez prevelikih gužvi i žege, koja je uobičajena u toku letnje sezone. Takođe ćete moći i da upoznate Herceg Novi i otkrijete sve njegove kutke, ali i da u čuvenom Porto Montenegru popijete makar kafu i uživate.

Ne propustite ni da prošetate po Miločerskom parku.

I budite sigurni da ako tako provedete novogodišnje praznike, imaćete priliku ne samo da se relaksirate i napunite baterije, nego i da upoznate Crnogorsko primorje na drugačiji način. Svi smo svesni da u toku sezone to baš i nije moguće učiniti. Zato treba iskoristiti priliku i posetiti neke od pomenutih gradova u nastupajućem periodu.

(Aleksanra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA