≫ 

Bild tvrdi: Evropska unija prekida u ponoć sav aviosaobraćaj sa Velikom Britanijom?

Austrija, Italija, Holandija, Belgija i Nemačka odlučile su da prekinu sve avionske veze sa Ujedinjenim Kraljevstvom kako bi zaštitili građane

  • 12
Tupoljev Tu-154, avion, ruski avion Ilustracija, Foto: Pixabay

Evropske zemlje jedna po jedna preduzima mere zabrane letova ka i iz Velike Britanije zbog novog mutiranog soja korona virusa koji je otkriven u toj državi.

Austrija, Italija, Holandija, Belgija, Bugarska, Irska i Nemačka odlučile su da prekinu sve avionske veze sa Ujedinjenim Kraljevstvom kako bi zaštitili građane. Kako javlja Bild, očekuje se da do ponoći sličnu odluku donese i Evropska unija kao celina.

Kako prenose grčki mediji, koji se pozivaju na saznanja Bilda, Nemačka će limitirati "moguće veze" sa Velikom Britanijom i Južno Afričkom Republikom, objavio je jedan predstavnik nemačke vlade.

- Izrađuju se jasna pravila koje se tiču ovog slučaja i Nemačka je u kontaktu sa evropskim partnerima u vezi sa novonastalom situacijom - saopštio je predstavnik nemačke vlade u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke u isto vreme je objavio da je izdata naredba da se pojačaju granične kontrole za ljude koji dolaze iz UK i JAR. Prema informacijama koje je objavio Bild, Nemačka i EU navodno će od ponoći prekinuti sav avio saobraćaj ka te dve destinacije. Morske veze i drumsko putovanje biće takođe smanjeno u većem obimu, a samo će raditi normalno teretni saobraćaj.

I Hrvatska prekida vazdušni saobraćaj sa UK

Hrvatska se pridružila evropskim zemljama koje su prekinule aviosaobraćaj sa Velikom Britanijom, objavio je premijer te zemlje Andrej Plenković.

- S obzirom na nova saznanja o bržem intenzitetu širenja Covida-19 u Ujedinjenoj kraljevstvu, Hrvatska će iz mere opreza privremeno obustaviti putnički promet iz Velike Britanije na 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o moguće novom soju virusa. Prioritet je zaštita zdravlja građana - napisao je Plenković na Tviteru.

Saobraćaj sa Rusijom je "pod kontrolom"

Pitanje vazduhoplovnog saobraćaja sa Ujedinjenim Kraljevstvom, gde je otkrivena nova mutacija korona virusa, nalazi se pod kontrolom, rekao je danas za TASS portparol kriznog centra za borbu protiv korona virusa.

- Situacija je pod kontrolom kriznog centra za borbu protiv koronavirusa. Sve odluke po tom pitanju biće objavljene kada budu donete - rekao je portparol.

Video: U Britaniju stigle vakcine: Kamionima ih razvoze na 70 mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čin Lao

    20. decembar 2020 | 21:00

    "Ogroman broj Britanaca se ovih dana snabdeo čamcima na naduvavanje sa A..expresa...i po novoj odluci EK moraćemo da ih tretirano kao izbeglice iz Afrike, što hrle na Lampeduzu".

  • Miki

    20. decembar 2020 | 21:02

    A kod nas na granicama kolone. Kod nas uvek kontra

  • Boki

    20. decembar 2020 | 20:57

    Bregzit

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA