≫ 

Zečević: Sajam turizma će biti održan od 8. do 11. aprila

Osim turističkih organizacija iz različitih delova Srbije, prijavljuju se i strani izlagači iz Rusije, Slovenije, Turske, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja

  • 3
Dokument papir putovanje turizam biznis agencije Foto: Shutterstock

Sa nestrpljenjem ljubitelji putovanja svake godine očekuju Sajam turizma, koji se tradicionalno održava u Beogradu više od 40 godina.

Prema rečima gospodina Dragana Zečevića, koordinatora projekta, planirano je najpre da Sajam turizma bude održan od 18. do 21. februara 2021. godine.

- Međutim, Beogradski sajam je doneo odluku da se 43. međunarodni sajam turizma i 17. međunarodni sajam HORECA opreme odloži, usled nemogućnosti profesionalne i efikasne organizacije ove manifestacije u planiranom terminu. Novi termin održavanja manifestacija je od 08. do 11. aprila 2021. godine – izjavio je gospodin Zečević za „Telegraf“ i dodao:

- Ovakva odluka je doneta zbog nemogućnosti adekvatnog planiranja tako složenog i obimnog sajma u uslovima neizvesnog statusa kovid-19 pandemije, uvedenih epidemioloških mera i ograničenja sa neizvesnim trajanjem. Kao organizator najvećeg sajma iz oblasti turizma u regionu potrudićemo se da, poboljšanjem kvaliteta manifestacija, ostanemo dobar i pouzdan partner kako bismo svi zajedno dali adekvatan doprinos oporavku turističko-ugostiteljske industrije.

Na Beogradskom sajmu turizma se svake godine bira zemlja, koja je neka vrsta domaćina. U toku prošlogodišnjeg Sajma je, recimo to bila Arapska Republika Egipat. Učešće su uzele i turističke organizacije gradova u Srbiji, zatim brojnih zemalja, te svakako i turističke agencije.

Ipak, iako je za sada pomeren datum održavanja ovogodišnje manifestacije, organizatori imaju pune ruke posla.

- Plan nam je da se posvetimo pomaganju u oporavku, obnovi i oblikovanju turističke industrije posle epidemije korona virusa. Želja nam je da se fokusiramo na poslovne kontakte, oporavimo stare kontakte i izgradimo nove. Tema kojom ćemo se baviti je i uticaj globalne zdravstvene pandemije na turističku industriju. Kao što znate, iako je virus već po svetu nagoveštavao globalnu krizu i ova godina je za nas počela onako kako je prethodna završena – prvu kapitalnu manifestaciju (Sajam turizma) smo završili za svaku pohvalu, dok smo sve druge planirane manifestacije u 2020. godini bili prisiljeni da otkažemo – istakao je gospodin Zečević.

U ovom trenutku je interesovanje učesnika za Sajam turizma u Beogradu na zadovoljavajućem nivou.

Osim turističkih organizacija iz različitih delova Srbije, prijavljuju se i strani izlagači iz Rusije, Slovenije, Turske, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja. 

Kako je naveo gospodin Zečević, iako je trenutno manje prijavljenih turističkih agencija zbog celokupne situacije, organizatori se ipak nadaju da će sajam biti uspešno organizovan, ukoliko se budu stekli odgovarajući uslovi za njegovo održavanje.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    6. januar 2021 | 14:43

    Prosle godine na sajmu turizma za mene i zenu dam 1550 € za letovanje i za to dobijem vaučer. Bas mi je bilo dobro na sajmu, super sam se proveo tj istrosio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA