≫ 

Počelo tronedeljno zaključavanje na Kipru: Nove mere zbog korone

Građanima će biti dozvoljeno da dva puta dnevno napuste svoje domove, ili zbog fizičkog treninga, ili zbog nabavke životnih namirnica, ili zbog odlaska u apoteku i kod lekara

  • 1
Kyrenia Foto: Pixabay/Kerineja

Vlasti na Kipru uvele su od danas tronedeljno zaključavanje, pokušavajući da obuzdaju iznenadno širenje korona virusa, prenosi Tanjug.

Restriktivne mere uvedene su od jutros u 5.00 za sve privredne subjekte - od maloprodaje, preko tržnih centara, do restorana, frizera i salona za negu tela, svima je naloženo da ostanu zatvoreni, piše britanski Gardijan.

Poslednjih nedelja Kipar je pod naletom korona virusa koji neki nazivaju epidemijskom "eksplozijom".

Porast broja inficiranih pripisuje se, između ostalog i otkriću novog, zaraznijeg soja virusa koji je na Kipar stigao preko brojnih putnika iz Velike Britanije.

Nove mere predviđaju da će građanima biti dozvoljeno da dva puta dnevno napuste svoje domove, ili zbog fizičkog treninga, ili zbog nabavke životnih namirnica, ili zbog odlaska u apoteku i kod lekara.

Crkve moraju ostati zatvorene, kao i škole, a nastava će se odvijati ponovo onlajn.

Najavljujući nove restrikcije, ministar zdravstva Kipra Konstantinos Joanu alarmirao je naciju kada je izjavio da je sistem intenzivne nege pred pucanjem zbog iznenadnog porasta broja zaraženih.

Od početka pandemije na Kipru je evidentirano više od 27.000 zaraženih i 147 smrtnih slučajeva među kovid pacijentima.

Predsednik Kipra Nikos Anastasijades potvrdio je da je kiparska vlada zatražila od prijateljskih zemalja i susednog Izraela da pošalju dodatne količine vakcina, jer su potrošene količine koje su ranije stigle iz EU.

Video: Turci opet napadaju: Ovog puta provociraju sukob na Kipru otvaranjem plaže

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zora

    11. januar 2021 | 18:02

    A za to vrijeme sto je gradjanima dozvoljeno da izadju, korona ima pauzu, sta li. Ma to sve treba na ulicu, dosta vise izivljavanja nad narodom. Pohapsiti i zatvoriti tzv. krizne stabove, otkad se zatvaraju zdravi ljudi. Dosta vise tih manijaka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA