≫ 

Ukinut PCR test za sve koji u Srbiju dolaze iz ovih 5 zemalja

Čadeš pozdravio odluku Ministarstva zdravlja

  • 41
BATROVCI GRANICA GUZVA kolone vozila korona Praznici Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Ukidanje obaveznog PCR testa za sve koji u Srbiju dolaze iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Bugarske, još jedna dobra odluka za ekonomsku saradnju u regionu, ocenio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

- Region je naša zajednička kuća! Zato i ova odluka ministra zdravlja Srbije o ukidanju obaveznog PCR testa za sve koji nam dolaze iz regiona još jedan je pokazatelj naše spremnosti za ukidanjem barijera između nas - izjavio je Čadež.

U saopštenju PKS navodi se da je on dodao da će i ova odluka svakako doprineti i još boljem ekonomskom povezivanju naših kompanija.

Video: Lončar: Mere na granici zavisiće od epidemiološke situacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putnik

    14. januar 2021 | 14:56

    A moze li Srbin da udje u Srbiju bez testa ??

  • Gagi

    14. januar 2021 | 17:04

    Pozdravljam taj potez jer zemlje regije su oslonjene jedne na druge i ekonomski i rodbinski i imovinski.A po pitanju korone tu smo negde svi.

  • Pajo

    14. januar 2021 | 17:12

    Bravo jer ni BiH nije uvodila testove za državljane Srbije koji ulaze u BiH. Između Srbije i BiH trebaju da vladaju što korektniji i otvoreniji odnosi. U BIH ima dosta građana porijeklom iz Srbije a i obrnuto u Srbiji ima dosta građana koji su porijeklom iz BiH. Ovo će svima olakšati obilazak porodica, rodbine, imovine itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA