• 0

Belgija uvodi strožije mere na granicama

, Telegraf

Pored PCR testa putnici će morati da prilože i obavezan formular

  • 0
Briž, Belgija

Briž, Belgija / pixabay.com

Belgijske vlasti uvode strožije propise za putnike koji ulaze u zemlju iz svih trećih zemalja uključujući i Veliku Britaniju, a odluka je doneta radi zaustvaljanja novog soja virusa, ali i novog talasa panedemije.

Od sada će se svim putnicima koji nemaju glavno prebivalište u Belgiji, a u zemlju stižu avinonima, brodovima, vozovima ili autobusima tražiti tzv. Obrazac za lokaciju putnika.

Osim toga, putnici koji dolaze iz crvene zone i nemaju prebivalište u Belgiji moraju da podnesu na uvid negativni PCR test pre ulaska u zemlju.

Do kraja dana očekuje se da nadležne vlasti daju preporuku i kada je reč o sve učestalijim pozivima na zatvaranje granica zemlje odnosno zabranu svih putovanja koja nisu od suštinskog značaja.

Zdravstveni radnici upozoravaju da je u Belgiji registrovano najmanje 100 slučajeva infekcije novim i zaraznijim sojem virusa koji je otkriven u Velikoj Britaniji i naglašavaju da bi zvanična zabrana putovanja bila najbolji odgovor na trenutnu situaciju.

Istovremeno, vlasti u zemlji ukazuju na to da je zatvaranje granica ”lakše reći nego učiniti” imajući u vidu centralnu poziciju i tranzitni značaj Belgije, ali i propise EU kojima podleže ovakva nacionalna mera zemalja članica.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima