≫ 

Natašini saveti za pakovanje zlata vredni: Kako da u kofer stane sve što vam treba, a da se ne gužva

Trikovi stjuardese Nataše iz Emirata pomoći će vam da se lakše spakujete idući put

  • 0
Kofer, pakovanje, putovanje Foto: Unsplash

Pakovanje je jedan od najstresnijih momenata svakog putovanja, pogotovo ukoliko je u pitanju duži put. Tada smo u stanju da danima razmišljamo šta ćemo da ponesemo i kako ćemo da sve uglavimo u kofer, pa većina pakovanje odlaže do poslednjeg trenutka.

Sigurno vam je poznat trenutak u kom preispitujete sebe šta vam sve može biti potrebno za sedam ili deset dana koje ćete provesti van svog doma, bilo da je u pitanju privatno ili poslovno putovanje.

Uvek nas muče nedoumice poput - da li će mi ovo trebati, šta ako kofer bude teži nego što je dozvoljeno, a šta ako ne ponesem jesenje cipele, a krene da pljušti...

Kažu da svaki put kada imate nedoumicu oko toga šta i kako treba da uradite, najbolje je da se posavetujete sa stručnjakom za to. Zato ovog puta stjuardesa iz Emirata otkriva tehnike pakovanja koje će vam sigurno biti od koristi.

Nataša Fauks je neko ko svoj život provodi tako što putuje, pa zato i ima korisne savete za sve one koji su u nedoumici kako se treba spakovati.

Kesa sa kupkom i kremom uvek spremna

Stvari koje najčešće zaboravljamo da ponesemo, ili grešimo prilikom odabira, jesu stvari za ličnu higijenu.

Većina tih potrepština je u tečnom stanju, moraju da budu u čvrstom pakovanju koje nema više od 100 ml, i takođe moraju da budu upakovana u posebnu zip-kesu, što mnogi često zaborave. Zato Nataša savetuje svakom da uvek ima jednu ovakvu kesu sa osnovnim potrepštinama za ličnu higijenu negde u kući, bilo da planira da ide na put ili ne. Sigurno će je iskoristiti u nekom trenutku.

Izdvoji, pa pola ostavi

Druga muka kod većine onih koji putuju jeste kako će pronaći dovoljno mesta da spakuju sve ono što su naumili. Ukoliko u glavi imate ideju o 20 odevnih kombinacija, odmah je odbacite.

Putovanje, odlazak, kofer, put Foto: Pixabay

Nataša preporučuje da uvek izaberete tačno onoliko odeće koliko vam zaista treba, a onda da u kofer spakujete i manje od toga što ste izdvojili.

Ističe da treba birati odeću neutralnih boja, koja se lako može kombinovati sa drugim komadima i nositi u različitim prilikama. To će vam u koferu obezbediti dovoljno mesta.

Kako da se odeća ne gužva

I za kraj, za sve one koji se nerviraju jer im je po dolasku na krajnju destinaciju sve zgužvano i ispreturano preporučuje kupovinu pregrada za kofer.

Ističe da se lako mogu pronaći, da ne koštaju previše i da ih ima u različitim veličinama, a zaista pomažu u tome da se odeće na tumba i ne gužva prilikom puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA