"Dobar način za jačanje veza dve države": Zvaničnica Egipta predložila razmenu studenata sa Srbijom

Dragan Marković Palma je tokom današnjeg dana razgovarao sa zamenicom ministra turizma Egipta

  • 3
O ishrani se najčešće informišemo onlajn ili preko prijatelja Foto-ilustracija: Pixabay

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obišao je danas sa delegacijom  egipatski Parlament i imao sastanak sa zamenicom ministra turizma gospođom Gadom Halabi.

Marković i Halabi su razgovarali o razvoju turizma u dve države, naročito u trenutnim uslovima.

Marković je istakao da je u ovom trenutku Egipat jedna od retkih država koja je otvorila svoje granice za strane turiste, uz obavezan PCR test, što je prihvatljiv uslov za naše građane, ali je zamolio da se ukine testiranje za one koji su primili obe doze vakcine prtiv korona virusa.

Dodaje da je važno povećati i broj egipatskih turista u Srbiju, jer, kako kaže, naša zemlja nudi mnogo lepih i interesantnih turističkih sadržaja. Pored svih interesantnih destinacija u našoj prestoci, Srbija ne manjka u banjama, prelepim planinama, živopisnoj prirodi, istoriji, kulturi i odličnoj hrani. Takođe je pozvao egipatske kolege da posete naš Parlament i bolje upoznaju Srbiju.

On smatra da bi od saradnje obe države mogle da imaju korist.

Iz godine u godinu povećava se broj turista kao i broj letova iz Beograda za Hurgadu i Kairo.

Dragan Marković Palma, Egipat Foto: Jedinstvena Srbija

Gospođa Halabi je predložila da se započne za razmenom studenata i smatra da je to odličan način da se jačaju veze između dve države. Marković se složio sa predlogom i smatra da je arapski jezik deficitaran, naročito u Srbiji koja želi da razvija dobre ekonomske odnose sa afričko - arapskim zemljama, naročito sa Egiptom kao najznačajnijom zemljom Bliskog istoka.

Zamenica ministra turizma izjavila je da je ideja gospodina Markovića da 100 lekara i specijalista dođu u Hurgadu od 11. do 17. aprila briljantna i da će lično dočekati tu delegaciju.

Palma je gospođi Halabi preneo pozdrav predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    11. mart 2021 | 16:00

    Prvo da se razjasni da li je Egipat priznao Kosovo.

  • sveznalica

    13. mart 2021 | 04:33

    Egipcani su divni ljudi, njihove skole su dobre, Amerika je puna egipatskih inzinjera, lekara, imaju cak i pravoslavne crkve, ali im je jezik tezak da nije moguce nauciti i pisati i govoriti u isto vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA