≫ 

Na odmor u Grčku moći ćemo već u aprilu: Državljani Srbije ispunjavaju najvažniji uslov

U probnoj sezoni biće otvorena dva prelaza preko Bugarske, dok će od 14. maja biti aktivan i prelaz Evzoni preko Severne Makedonije

  • 15
Ostrvo Andros, Grčka Foto: Pixabay/VioletaBone

- Plan je da probna sezona u Grčkoj počne u aprilu za zemlje sa visokom stopom vakcinacije, a Srbija je jedna od njih - izjavio je za Tanjug grčki ministar turizma Haris Teoharis.

On je dodao da još uvek ne može da govori o datumu jer dosta toga zavisi od zdravstvene situacije u aprilu, ali da su grčke vlasti prilično uverene da mogu početi otvaranje u drugoj polovini aprila.

Prema Teoharisovim rečima, u probnoj sezoni biće otvorena dva prelaza preko Bugarske, dok će od 14. maja biti aktivan i prelaz Evzoni preko Severne Makedonije.

Ranije danas, najavljeno je da će građani Srbije ove godine moći  da odu na letovanje u Grčku uz potvrdu da su vakcinisani bilo kojom vakcinom, uz negativan PCR test ili brzi test.

Grčke granice će za naše turiste biti otvorene najverovatnije već sredinom aprila, iako sezona zvanično počinje 14. maja, rekli su danas u Beogradu ministri truzma Srbije i Grčke, Tatjana Matić i Haris Teoharis.

Grčki ministar je na konferenciji za medije rekao da će njegova zemlja prihvatiti sve vakcine, uključujući i kinesku i rusku, iako one još nisu prihvaćene na nivou EU.

Kada je reč o deci, Teoharis je kazao da za decu do 10 godina nije potrebna vakcina, niti PCR test, a za stariju od 10 godina potreban je negativan test.

Video: Kako će Srbi da se pakuju za more, kad Grčka otvori granice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    29. mart 2021 | 14:26

    Da li to znaci da cemo mi koji zivimo dole moci 2km od kuce, da ce nakon 6 meseci otvoriti prodavnicu da kupimo uniformu tj. pidzamu, da ce ukinuti policijski cas ili ce on vaziti I za turiste. Daj boze da bude tako, ne zaboravite da je klauzula epidemioloska situacija u obe zemlje. Tako su nam prosle godine zabranili....ovde korona nije prosla kao u Srbiji upravo jer smo zakljucani mesecima...vakcinacija ide sporo...kad krene bice kao u Srbiji.

  • Sibin

    29. mart 2021 | 15:21

    Da smo pametni pa svi u Grcku, Tursku, Bugarsku a niko u crnju goru!!!

  • Dragana

    29. mart 2021 | 15:25

    Izgleda mi Srbi sluzimo samo za probe...Probna sezona,proba vakcina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA