• 41

Nova pravila za letovanje u Grčkoj: Srbi će moći da se kreću samo po mestu u kom su smešteni

, Telegraf

Ovo je potvrdila i ministarka turizma Tatjana Matić

  • 41
Granicni prelaz Evzoni, granica, carina, Grcka

Foto: Profimedia

Tačno u osam časova, u ponedeljak ujutru, granice sa Grčkom, za naše državljane biće zvanično otvorene.

Za sada naši građani neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj. Srpski putnici mogu da pređu na dva granična prelaza sa Bugarskom - Promahonas i Nimfeja. Sve ovo vazi do 14.05. tekuće godine.

Ovo je potvrdila i ministarka turizma Tatjana Matić.

- Uslovi su potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test, da nije stariji od 72 sata - objašnjava Matić, prenose Novosti.

- Takođe, svako ko putuje u Grčku mora da popuni PLF formular 24 sata pre dolaska u zemlju. I dalje će se sprovoditi nasumično testiranje turista. Gosti će morati da se pridržavaju svih restriktivnih mera, koja važe i za državljane Grčke - rekla je ona.

Video: Kon o izjednačavanju cena PCR testa za naše državljane i strance

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    Svabama i Englezima sumnjam da ce Grci moci da uvode ovakve mere odnosno zabranu kratanja ......neka im hvala neka zatvore slobodno granicu. Ne dam im ni dinar.....prosle godine su nas nagrdili na Eviji.......braca.....mi smo budale......

  • Milenko

    Jadan jugoslavenski narod ni čitati ne umije. Očito najveći problem u našim prostorima je nepismenost i nedostatak zdravog razuma. Lijepo piše da sve to vazi do 15 Maja jer je probno otvaranje pa ne može turista kretati levo desno a grk zatvoren. Nakon toga neće biti više takvih ograničenja. Ali teta Jadranka bolje zna i ne mora da čita šta piše u tekstu. Takvi su stvoreni za Albaniju i Tursku, kič ih privlače.

  • Ana

    Ovo važi samo do 15.Maja. Ko baš mora da ide sad u Grčku? Na leto će biti drugačije,uostalom živi bili pa videli.Ni Grci ne mogu nigde.Sve je zatvoreno još uvek.Nema ugostiteljstvo,nema prodavnice,samo ako pošalje poruku poruku u kupovinu .Kome je zapelo sad baš da ide?Na leto će biti druga priča.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima